Klausyti gyvai

24:00 - 06:30

Nakties garso takelis

Šeštadienį Alytų užvaldys gatvės muzika

Nuo 2007 m. pirmąjį gegužės šeštadienį dainų autoriaus ir atlikėjo Andriaus Mamontovo kvietimu profesionalūs muzikantai ir mėgėjai plūstelėjo į Vilniaus ir Lietuvos miestų ir miestelių gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Apsiginklavę įvairiais muzikos instrumentais jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus. Kultūros savanoriai padedėjo atrasti vieną ar kitą grojančią grupę. Gatvės muzikos diena – tai laisvos kūrybos, muzikantų ir visuomenės bendravimo šventė. Apie Alytuje vyksiančią Gatvės muzikos dieną klausykite pokalbio su vienu iš šventės koordinatorių Viktoru Zujevu.

Alytuje gegužės 20 dieną Gatvės muzikos diena vyks Dailės mokyklos amfiteatre,  miesto sode, senamiesčio skvere, Dainų slėnyje, ant Baltosios rožės tilto, Rotušės aikštėje, parkelyje šalia A. Matučio muziejaus, Jaunimo parko aikštėje, Alytasu miesto bendruomenės centre. Prisijungti gali visi norintys bet kuriuo renginio metu.

Tuo tarpu Rotušės aikštėje muzikos netruks: visą dieną muzika dalinsis radijo stoties „FM99″ scenoje pasirodysiantys atlikėjai. Kitame aikštės kampe įsikurs „Aikštės hakeriai” – jaunieji Alytaus diskžokėjai, pasiruošę pasidalinti elektronine šokių muzika.

Visame Alytuje gegužės 20 dieną vyks Gatvės muzikos diena

Kitos naujienos

Alytaus apskrities policijos pareigūnai sulaikė iš užsienio į Lietuvą atgabentus 11 kilogramų kanapių.

Po žiemos atėjus pavasariui yra išbandymas tvarkant bei prižiūrint kaimų kelius. Alytaus rajone š...

Jaunosios kartos dainininkas ir muzikos kūrėjas Dovi Mi pristato naujausią savo darbą – kūrinį „C...

Per šventes ženkliai pasunkėja pirkinių krepšiai ir atliekų konteineriai. „Dar nebuvo tokių švenč...