Klausyti gyvai

24:00 - 06:30

Nakties garso takelis

Naminiai augintiniai kaimuose sulauks nemokamos pagalbos

Nevyriausybinė Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija (LGTAO) 2018 m. gegužės mėn. pradeda įgyvendinti Lietuvos kaimuose laikomų augintinių gerovės skatinimo projektą, kuris iš esmės pakeis gyvūnų gerovę Lietuvos kaimuose. Jo metu LGTAO padės senoliams ir kitiems kaimuose gyvenantiems žmonėms pasirūpinti jų augintiniais sudarydama sąlygas nemokamai pasinaudoti veterinaro paslaugomis.

Tai pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, kuris apjungia ir gyvūnų, ir kaime gyvenančių žmonių poreikius. „FM99” kviečia tapti šio unikalaus projekto rėmėjais.

Projektas yra tęstinis. Šiuo metu jis vyksta Kėdainių rajone, tačiau tikima, kad jis taps pavyzdžiu kitiems rajonams ir bus pradėtas įgyvendinti Alytaus mieste ir rajone.

Tai pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, kuris apjungia ir gyvūnų, ir kaime gyvenančių žmonių poreikius. Projekto metu planuojama suteikti nemokamų veterinarinių procedūrų daugiau nei 500 gyvūnų ir taip palengvinti gyvūno priežiūros rūpesčius kaimo gyventojams, kurie dažnai tokių galimybių neturi.

Atlikti bent pagrindines veterinarines procedūras – gyvūno apžiūrą, kastraciją, vakcinaciją nuo pasiutligės vienam gyvūnui projekto metu reikalinga 20 eurų suma. Paremdami 20 eurų suma galite padėti 1, skirdami 40 eurų – 2, 100 eurų – 5 kaimo gyventojams. Prašome finansiškai prisidėti prie šio projekto įgyvendimo skiriant vienkartinę arba periodinę finansinę paramą, sąskaita paramai Nr. LT027300010130402164 („Swedbank“, AB). 

LGTAO yra ne pelno siekianti visuomeninė organizacija, negaunanti veiklai jokios valstybinės paramos: „Patys vieni, be visuomenės ir įmonių pagalbos, mes šio projekto neįgyvendinsime. Ačiū už Jūsų paramą!”

Kitos naujienos

Kikbokso entuziastai ir sporto gerbėjai jau laukia įspūdingo įvykio, kuris kels aistras ir adrena...

Bus apribotas eismas. Balandžio 28 d. Alytuje organizuojama futbolo klubo „Dainava“ gerbėjų eisena. Todėl...

Šiandien vyko konkursas Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti, praneša Alytaus miesto sa...