Klausyti gyvai

17:00 - 19:00

Tokia diena

Daryk taip, kaip liepia tavo širdis

Ką reiškia grįžti į savo gimtąjį miestą. Žurnalistė Agnė Čeplinskienė su šeima iš Vilniaus sugrįžo į savo, kaip ji sako „mylimą miestą“, nes Alytus geriausia vieta šeimoms su vaikais. Ar iš tikrųjų taip? Apie tai FM99 studijoje pokalbis su Agne Čeplinskiene:

 

 

Žurnalistė Agnė Čeplinskienė

Paprašyta papasakoti savo gyvenimo istoriją, ji sakė, kad baigė Alytaus Jotvingių gimnaziją, kad visada svajojo būti žurnaliste ir visi tai žinojo: „Baigiau Alytaus Jotvingių gimnaziją, visada svajojau būti žurnaliste<…> Visiems sakiau, ir visi žinojo, kas jau aš tai tikrai būsiu žurnaliste“. Baigusi mokyklą dalyvavo konkurse į universitetą, kur iškart sužinojo, kad įstojo. Kaip ji sakė: „Viskas pasiekiama ranka, jei tik labai nori ir labai stengiesi.“
Paklausta, kodėl sugrįžo iš Vilniaus, kas paskatino tokį žingsnį, ji atsakė, kad: „Nebuvo taip, kad ta idėja gimė per naktį<..> taip nebuvo“(07:33 min). Kaip ji sako, viskas kaupėsi ilgą laiką, netenkino gyvenimo tempas, norėjosi kažką keisti. O kai atsiranda vaikai, norisi laiko praleisti ir su jais, ne tik darbe: „Nesinori grįžti tada, kai vaikai miega ir išeiti tada kai jie dar neatsibudę“(09:30 min). Pasak jos, susidėjo visai paprasti dalykai, dėl ko ir buvo priimtas toks sprendimas.
Paklausta, kokios buvo draugų, pažįstamų reakcijos, ji atsakė, kad „reakcijų buvo įvairių“. Buvo kurie palaikė, bet buvo ir tokių, kurie manė kitaip. O pati Agnė sako, kad „reikia daryti taip, kaip sako, tavo širdis“.
Šiuo gyvenimo pokyčiu jos šeima džiaugiasi, bet to nelaiko didvyrišku poelgiu.
Kalbant apie sugrįžtančius į Dzūkijos sostinę, ji sako, kad „norėtųsi, kad sugrįžtų tie, kurie mato savo ateitį šiame mieste, kurie po to nesiskųstų, kad yra blogai“.
Paklausta, kas jai yra Alytus ji sako, kad tai „namai“: „Alytus – tai mano pradžia, mano istorija“.

Laidą kūrė Liudas Ramanauskas ir Laura Sakalauskienė

Kitos naujienos

Nuo šių metų gegužės 2 d. keičiasi atliekų priėmimo tvarka Alytaus regiono atliekų tvarkymo centr...

Kiekvienais metais sulaukiame šimtų Jūsų nuotraukų su naujai atsivėrusiomis ar iki gyvo kaulo įky...

Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai vykdo Gabijos Samuščenko (gim. 2006 m.) paiešką, kuri Var...

Alytuje praūžė ilgai lauktas pirmasis tokio formato kultūrinių patirčių festivalis jaunimui „Nuo ...