Klausyti gyvai

06:30 - 08:35

Ryto programa „Geros dienos!“

Vilnius vejasi Alytų – čia kavinės ir restoranai miesto viešosiose erdvėse nemokamai prekiauti gali nuo 2016 metų

Prisidėkite ir tapkite FM99 patronu! https://www.patreon.com/FM99

Alytaus miesto savivaldybė skelbia, kad Vilniaus pavyzdžiu seka ir Alytus, ir, kaip ir Vilniaus miesto savivaldybė, reaguodama į restoranų ir kavinių problemas, šiam sezonui atvėrs visas miesto viešąsias erdves nemokamai.

Tačiau toks sprendimas Alytaus m. savivaldybės tarybos priimtas dar 2016 metais balandžio mėn., kuriuo patvirtinta, kad teikti viešojo maitinimo paslaugas lauke, aikštėse šalia kavinių rinkliava – 0 eur.

„Jei tik norės, Alytaus kavinėms, restoranams, barams taip pat leisime dirbti miesto viešosiose erdvėse – aikštėse, skveruose ir kitose savivaldybės valdomose teritorijose nemokamai“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. Tame pačiame savivaldybės pranešime kiek žemiau rašoma: „Alytaus miesto savivaldybė jau kelerius metus už lauko kavines rinkliavos neima ir primena, kad kavinių ir restoranų savininkai gali pasinaudoti miesto viešosiomis erdvėmis visiškai nemokamai. „

Tačiau tai kavinės, barai ir restoranai gali daryti nemokamai jau kelerius metus. 2016 m. balandžio 29d. patvirtintos rinkliavos taisyklės teigia, kad „teikti viešojo maitinimo paslaugas prie (šalia) esamos stacionarios maitinimo įmonės rinkliava – 0,00 Eur už 1 kv. m”. Tikriausiai akivaizdu, kad kavinės tokias paslaugas norėti teikti gali tik šalia savo stacionarios vietos.

Vietą ir plotą  kavinių ar restoranų savininkai gali pasirinkti patys pagal poreikius, ją suderinus su vyriausiuoju architektu.

Kaip teigiama pranešime, savivaldybės specialistai jau pasiteiravo keleto Alytaus miesto kavinių ir restoranų savininkų, ar jie naudosis galimybe  praplėsti kavinės ar restorano lauke esančią erdvę. Šie į pasiūlymą žiūri atsargiai – kol kas stebės situaciją. Tik viena Alytaus miesto kavinė pareiškė norą praplėsti teritoriją lauke tam, kad tarp staliukų galėtų išlaikyti reikiamą atstumą ir sulaukti daugiau klientų. 

Nuo balandžio 27 d. Sveikatos apsaugos ministerija leido kavinėms ir restoranams maitinimo paslaugas teikti lauke, išlaikant tinkamus atstumus tarp staliukų bei ribojant žmonių skaičių.

Kitos naujienos

Kikbokso entuziastai ir sporto gerbėjai jau laukia įspūdingo įvykio, kuris kels aistras ir adrena...

Bus apribotas eismas. Balandžio 28 d. Alytuje organizuojama futbolo klubo „Dainava“ gerbėjų eisena. Todėl...

Šiandien vyko konkursas Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti, praneša Alytaus miesto sa...