Klausyti gyvai

24:00 - 06:30

Nakties garso takelis

„Žvirblio žirgas” – pramogų vieta tiek mažam, tiek dideliam

Žirgai..ne kiekvienas esam gyvai susidūrę su žirgais, arkliais, poniais, o pasirodo yra dar ir mini arkliukai.

Ir štai FM99 pakalbino Alytaus raj. Verebiejų kaime įsikūrusio jojimo klubo „Žvirblio žirgas“ savininkę Vaidą Žvirblę, kurios vaikystės svajonė kaip tik buvo arkliukai, žirgai. Svajonė buvo tikrai didelė, mergina net galvojo apie veterinarijos mokslus, bet dėl tam tikrų priežasčių baigė tik bendrosios praktikos slaugą.

 

Vaida Žvirblė

Vaida papasakojo, kad ją arkliai visada žavėjo „Arkliai man visada buvo prie širdies, priešingai negu mano vyrui. Vaikystės prisiminimai apie namie gyvenančius darbinius arklius nebuvo gražūs ir spalvoti. Visi arkliai gyvenę vyro senelių namuose, nebuvo nei paklusnūs, nei ramūs. Todėl mano vyras kategoriškai pasakė, kad arklių mūsų namuose nebus. O aš taip svajojau apie nuosavą arkliuką…“

Tačiau pasak Vaidos „kai arkliukas žiūri į mane, jo akys tokios protingos ir tokios gilios..“ Draugystė su žirgu būna visam gyvenimui. Aišku, kaip ir visada visko nutinka, tarkim arkliukas gali susirgti ir gali tekti su juo atsisveikinti.

Žvirblio žirgas asm. arch.nuotr.

Vis dėlto žirgai charakteringi gyvūnai. „Jei jam nebūsi lyderis – jis tavęs neklausys“.

Vaida pasakoja, kad šiuo metu savo žirgyne turi 2 didelius mokomuosius arkliukus, ir tris mini arkliukus  mažiems vaikučiams iki 30 kg, o dar visai neseniai įsigijo mažą ožiuką. Ir… planuoja įsigyti dar vieną žirgą.

 

Žirgyne galima ne tik šiaip pasijodinėti, bet ir organizuoti gimtadienius, vyksta individualios pamokos, ekskursijos, galimos fotosesijos. Akivaizdu, kad „Žvirblio žirgas“ tai vieta apsilankyti ir pajodinėti ne tik mažiems, bet ir dideliems. Žirgynas įsikūręs Žuvinto rezervato teritorijoje, tad pasigrožėsite ne tik žirgais ir arkliukais, bet taip pat ir gamta.

Žvirblio žirgas asm. arch.nuotr.

Kitos naujienos

Alytaus mieste 2023–2024 m. šildymo sezono baigėsi balandžio 9 dieną. Šildymo sezono pabaigą, ats...

Siekdamas suaktyvinti dramaturgus Alytaus miesto teatras jau dešimtąjį kartą SKELBIA dramaturgų k...

Šį šeštadienį Alytuje biliardo klube „Club 9“ vyks labdaringas pulo turnyras „Į pergalę su misija...

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kur...