Klausyti gyvai

11:00 - 12:00

Laisva forma

2018 metai – kas nuveikta Alytuje?

Praėjusių metų pokyčiai Alytuje ir nuveikti dideli darbai kalba patys už save. Mero pavaduotojos Valės Gibienės teigimu, padėjus stabilų pagrindą Alytui, kaip draugiškam šeimai miestui, sustoti neplanuojama. „Svarbiausia tęsti pradėtus darbus ir įgyvendinti naujas idėjas bei planus. Kuriame šeimai draugišką miestą, todėl svarbu matyti visumą – patogią infrastruktūrą, kokybiškas paslaugas, turiningą laisvalaikį, darbo vietas ir visa tai, kas teikia žmogui saugumo bei komforto jausmą“, – teigia mero pavaduotoja.

Naujas viešasis transportas. („Kautra“ nuotr.)

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vilija Ramanauskienė džiaugiasi, jog 2018-ieji buvo labai produktyvūs metai miesto infrastruktūros plėtrai. „Didžiuojamės miestui nuveiktais darbais, įgyvendinome svarbiausius projektus, kuriuos planavome. Naujame biudžete vėl numatėme judėti į priekį, tačiau kaip niekad didelį dėmesį skirsime lėšų taupymui ir efektyviam panaudojimui. 2019-aisiais laukiame ir ženklaus naujų darbo vietų augimo – šioje srityje rezultatai matomi ne iš karto“, –  teigia V. Ramanauskienė.

Skaičiuojame pagrindinius darbus ir miesto pokyčius:

1. Naujas viešasis transportas.

Alytuje gyventojai galės važinėti naujais mažesniais bei dideliais autobusais. Ne vėliau kaip per penkis mėnesius bus įdiegta keleivių informavimo sistema bei elektroninis bilietas.

2. Rotušės bokšte laiką skaičiuoja  naujas laikrodis.

Rotušės bokšte esantis laikrodis neveikė jau daug metų. Naujasis laikrodis rodo net tik laiką – jame bus galima skelbti ir kitą informaciją.

3. Alytaus apskrities ligoninei nupirktas naujas magnetinio rezonanso tomografas – alytiškiams šios paslaugos nebereikės važinėti į kitus miestus.

Rotušės bokšte laiką skaičiuoja naujas laikrodis. (AMS nuotr.)

4. Alytaus ženklas „Alytus-Myliu“ – ne tik mėgstamas ir plačiai naudojamas – apie jo kūrybinį procesą, originalumą ir vystymą komunikacijoje jau kalbama konferencijose.

5. Alytus iškovojo Lietuvos kultūros sostinės 2022-aisiais vardą.

6. Alytus pelnytai išlaiko socialinių iniciatyvų Lietuvoje lyderio vardą – 2018 m. įdiegta dar pora naujų socialinių iniciatyvų – asmeninio asistento paslauga ir neįgaliųjų keramikos dirbtuvėlė – priemonė šiuos žmones integruoti į darbo rinką.

7. Startavo Alytiškių iniciatyvos – pilietinio biudžeto skirstymo įrankis, kai patys miesto gyventojai gali siūlyti tai, ko reikia miestui, balsuoti už pasiūlytus projektus, kurie paskui bus įgyvendinami už savivaldybės lėšas. Idėjas siūlykite http://www.alytus.lt/alytiskiu-iniciatyvos

8. Įrengta 16 naujų vaikų žaidimo aikštelių tose vietose, kur jų labiausiai trūko.

9. Lopšelių darželiams atnaujinti – rekordinės biudžeto lėšos, atnaujinant sanitarinius mazgus, virtuvėles, fasadus bei aplinką.

10. Baigti strateginių miesto susisiekimo arterijų projektai – Pramonės rajono gatvių sujungimas ir Jotvingių gatvės rekonstrukcija.

Kitos naujienos

Kaip pranešė Alytaus policija, ketvirtadienį apie 23 val. Alytuje, Naujojoje gatvėje, neblaivus 1984 meta...

Alytaus nakvynės namai atsisveikina su savarankiško gyvenimo namų gyventoju: „Išėjo Rimantas Šaparnis, - ...

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėlnetei...

Elayork su atokvėpiu pristato pristato savo naujausią muzikinį kūrinį „Ne Laiku"...