Klausyti gyvai

10:00 - 11:00

Miesto Informatorius

2022 m. Lietuvos breiko ir hiphopo čempionatai: lyderių ir naujokų pergalės

Įvyko 2022 m. Lietuvos breiko ir Lietuvos hiphopo čempionatai, kuriuos rengė Lietuvos sportinių šokių federacijos Breiko ir Hiphopo lygos. Alytaus sporto ir rekreacijos centre savaitgalį netrūko emocijų ir aštrių šokio kovų: kai kuriose grupėse lyderiai išlaikė savo pozicijas ir jau ne pirmus metus iš eilės džiaugėsi Lietuvos čempionato medaliais, tačiau kitose grupėse vietos ant podiumo, lyginant su ankstesniais metais, labai keitėsi.

Merginų grupės Lietuvos breiko čempione trečius metus iš eilės tapo Dominika Banevič – Bgirl Nicka (Vilniaus „Ratuto“). Finalinėje kovoje su D. Banevič susikovusi Kamilė Aralova (Vilniaus „ANT studija“) pasipuošė sidabro medaliu. Bronzą laimėjo Justė Vaitkevičiūtė (Vilniaus „ANT studija“).

Vaikinų grupės Lietuvos čempionu tapo Egidijus Gutaustas – Bboy Aegis (Vilniaus „Ratuto“). 2022 m. šalies vicečempiono titulas atiteko Martynui Reimeriui – Bboy Remi (Vilniaus „Skillz“). Kovą dėl bronzos medalio laimėjo ir juo pasipuošė Denisas Ščiglo – Bboy Deni (Vilniaus „Skillz“).

Lietuvos breiko čempionai. M. Bružo nuotrauka

Vaikų ir jaunių grupėse dėl pagrindinių pozicijų varžėsi jaunieji sportininkai, kurių vardai gatvės šokių gerbėjams taip pat jau ne kartą girdėti. Vaikų grupės Lietuvos čempionu tapo Simas Kaušylas – Bboy Drama (Vilniaus „ANT studija“), jaunių grupės – Motiejus Ulvydas – Bboy Motis (Vilniaus „Skillz“).

Lietuvos hiphopo čempionato suaugusiųjų grupės finalininkai su teisėjais. V. Kirklio nuotrauka

Lietuvos hiphopo čempionate šokėjai varžėsi dėl geriausiųjų Lietuvoje vardo solo, duo, grupės ir didelės grupės kategorijose.

Individualioje suaugusiųjų įskaitoje merginos ir vaikinai dalyvavo kartu. Pirmoji vieta ir Lietuvos čempiono vardas atiteko Ignui Tamuliui (Vilniaus „Be Good studija“). Lietuvos vicečempione čia tapo Justė Vaitkevičiūtė (Vilniaus „ANT studija“), o trečiąja vieta džiaugėsi Eivydas Katkauskas (Kauno „UP studija“).

Duetų suaugusiųjų kategorijoje Lietuvos hiphopo čempionate dominavo merginos – Justė Vaitkevičiūtė ir Ieva Gudeikaitė (Vilniaus „ANT studija“) tapo nugalėtojomis. Antrąją vietą užėmė Saulė Mačiulytė ir Guoda Damijonaitytė (Kauno „Flash Dance studija“), trečiąją – Ignas Tamulis ir Ema Šarafanovičiūtė (Vilniaus „Be Good studija“).

Įvyko Lietuvos breiko ir hiphopo čempionatai. V. Kirklio nuotrauka

Atliekant grupės šokį, Lietuvos čempione tapo Kauno „Flash Dance studijos“ komanda „F. D. United“, o didelės grupės kategorijoje nugalėjo vilniečiai iš „ANT studijos“ – komanda, pasivadinusi „RBC“.

Jaunių ir jaunimo kategorijoje Lietuvos čempionato auksas atiteko Dianai Rekel (Vilniaus „ANT studija“), Esterai Dainutytei ir Smiltei Rimkevičiūtei (Kauno „Demo studija“), „F. D. S. Team“ (Kauno „Flash Dance studija“), komandai „Antikana“ (Vilniaus „ANT studija“).

Lietuvos breiko ir hiphopo čempionatai. V. Kirklio nuotrauka

Vaikų amžiaus grupėje pirmaisiais aukso medaliais svarbiausiose šalies varžybose džiaugėsi vilniečiai iš „ANT studijos“: Deimantė Stankevičiūtė, Greta Babkin ir Tėja Gudelė, „ANT Children small group“ ir „Dance Machine“ komandos.

Savaitgalį Alytuje taip pat įvyko ir paskutinysis šiais metais Lietuvos sportinių šokių federacijos organizuotas nacionalinis čempionatas – jaunimo iki 21 m. amžiaus standartinių šokių. Čia Lietuvos čempionais tapo Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė (Vilniaus „Juventos“), iš viso laimėję jau dešimtą Lietuvos čempionato medalį savo jaunų sportininkų karjeroje. Vicečempionų vardai atiteko Aurimui Meškai ir Ainei Rutkauskaitei (Kauno Editos Daniūtės šokių studija ir Kauno „Sūkurys“), o trečiąja vieta džiaugėsi Matas Jasinevičius ir Liepa Rudnickaitė (Vilniaus „Šokio technikos akademija“).

L. Makarovas ir K. Ambrazevičius jaunimo iki 21 m. ST čempionai. Peteliškė nuotrauka

Beje, šį savaitgalį Lietuvos šokėjai varžėsi ir pergales skynė ne tik Lietuvoje. Čekijos Brno mieste vykusiose WDSF pasaulio reitingo varžybose jaunimo amžiaus grupės Lotynų Amerikos šokių programoje antrąją vietą iškovojo Valerijus Šylo ir Smiltė Kozlovskytė (Vilniaus „Ratuto“).

Artimiausi keli savaitgaliai mūsų šalies sportinių šokių atstovams bus pažymėti svarbiais startais užsienyje, o paskutinėmis gegužės dienomis vyks suaugusiųjų standartinių šokių Europos čempionatas ir Europos Lotynų Amerikos šokių taurės varžybos Rumunijoje, pasaulio taurės breiko etapas Prancūzijoje.

Kitos naujienos

Kovo 16 – 17 dienomis Utenos daugiafunkciame sporto centre vyko pagrindinės sezono varžybos – Lietuvos ša...

Sekmadienio popietę Lietuvos laiku ir visai vakarop Japonijos laiku Tokijuje paaiškėjo„Undi...

„TOPsport A lygoje“ pirmąją pergalę šventė Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkai. Alytiškiai 4 ture...

Alytaus miesto švietimo įstaigos gavo naują Alytaus m. savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus raštą dėl...