
Klausykite Jums patogiu metu – prenumeruokite podcast’ą:
Keturiems restoranams už aukščiausios kokybės virtuvę suteikta viena MICHELIN žvaigždutė, tarp žvaigždžių ir alytiškių vynas!
Alytaus rajone įsikūrusios vyninės Miella vynas patiekiamas restorano „Džiaugsmas“ svečiams, kuris yra laimingųjų ketvirtuke.
„Džiaugsmas“ Vilniuje
„Džiaugsmas“ įsikūręs gražiame senoviniame name pačiame Vilniaus centre su keletu modernių, industrinio stiliaus valgomųjų erdvių, išsidėsčiusių po visą pastatą. MICHELIN inspektoriams čia ypač patiko degustacinis meniu, nuo užkandžių, tokių kaip duonelė su juoduoju pudingu, ikiį pagrindinių patiekalų, pavyzdžiui, paltuso su krevečių putėsiais.
MICHELIN žvaigždės skiriamos MICHELIN gido restoranams, kuriuose patiekalai ruošiami geriausiai, atsižvelgiant į penkis universalius kriterijus: ingredientų kokybę, skonių harmoniją, technikos meistriškumą, virtuvės šefo asmenybę, kuri atsiskleidžia per virtuvės patiekalus, ir, kas ne mažiau svarbu, pastovumą tiek visame meniu, tiek laikui bėgant.