Klausykite Jums patogiu metu – prenumeruokite podcast’ą:
Atlikę kavinės „Prieplauka“ planinį patikrinimą, inspektoriai nustatė daug grubių pažeidimų. Maisto ruošimo patalpose dalis plytų sienos nebuvo padengta higienine danga, patalpose prikrauta pašalinių daiktų, nenaudojamo inventoriaus. Įmonėje nebuvo laikomasi maisto gamybos technologijos eiliškumo, technologiniai aprašymai neužbaigti, juose nenurodytas konkretus patiekalų terminio apdorojimo laikas ir temperatūra. Dalis įrangos ir inventoriaus nešvarūs, nevalyti, trūko rankų plovimo ir dezinfekavimo priemonių. Įmonė nepateikė dokumentų apie vykdomą profilaktinę kenkėjų kontrolę bei šalutinių gyvūninių produktų tvarkymą. Darbuotoja nedėvėjo tinkamų darbo drabužių. Rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, šaldytos žuvies be ženklinimo etikečių.
Prekyba maisto produktais po patikrinimo sustabdyta ir autoparduotuvėje Alytuje, Vytauto gatvėje. PO neplaninio patikrinimo, nustatyta, kad prekyba buvo vykdoma iš tinkamai neįrengtos transporto priemonės, kurioje nebuvo šaldymo įrangos, maisto produktais prekiavo asmuo, nepasitikrinęs sveikatos ir neišklausęs higienos žinių kursų. Šios autoparduotuvės savininkui uždrausta vykdyti mažmeninę prekybą maisto produktais iš tokiai veiklai nepritaikytos transporto priemonės, jam panaikintas maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo galiojimas.