
Klausykite Jums patogiu metu – prenumeruokite podcast’ą:
Lietuviška vasara neatsiejama nuo kepsnių ant atviros ugnies, kas tai bebūtų – laužas, grilis ar šašlykinė. Dalijamės keletu receptų vasarai.
Kiaulienos sprandą supjaustykite, įtrinkite druska, pipirais, česnakai, kitomis žolelėmis, kurias mėgstate ir įspauskite citrinų sulčių. Marinuoti galite ir ketčupo, majonezo arba jų mišinio padaže. Kepkite ant iešmų ar grotelių vartydami, kol apskrus. Ant iešmo galite mauti pakaitomis su svogūnais.
Puikus vaisius, suminkštinantis mėsą ir ją paverčiantis trapia – kivis. Kiaulienos išpjovą įtrinkite mėgstamais prieskoniais ir susmulkintu kiviu. Mėsos ilgai nelaikykite, marinuoti su kiviais pakanka valandą, nes mėsa taps per trapi ir bus sunku kepti. Supjaustykite medalionais ir kepkite ant grotelių.
Lašišą ant ugnies kepti labai paprasta. Dėkite lašišą odele žemyn ant kepimo skardos. įtrinkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Uždenkite ir kepkite lašišą, kol oda lengvai apskrus, ir žuvis taps nepermatoma, maždaug 20 minučių.
Pateikiame ir pora dirbtinio intelekto sugeneruotų receptų griliui, pamėginkite!
- Marinuotas kepsnys su čili ir medumi:
- Sumaišykite čili padažą, medų, sojų padažą, susmulkintą česnaką ir šviežias citrinos sultis.
- Mėsą apipilkite marinatu ir palikite jį šaldytuve bent 2 valandas (geriausiai per naktį).
- Kepkite grilyje iki norimo apkepimo laipsnio.
- Prieš pat patiekiant, palikite kepsnį kelias minutes poilsio, kad mėsos sultys įsigertų.
- Skrudintos daržovės su balsamiko acto glazūra:
- Supjaustykite įvairias daržoves (pvz., paprikas, cukinijas, baklažanus, svogūnus) stambiai gabalais ir uždėkite ant kepsninės.
- Pagardinkite daržoves alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
- Sumaišykite balsamiko actą, medų ir tarkuotą česnaką. Patepkite šia glazūra daržoves.
- Kepti daržoves grilyje, kol jos rusvai apskrus.
- Išimkite daržoves iš grilio ir pagardinkite supjaustytais šviežiais šalavijais.
