Klausyti gyvai

15:00 - 16:00

Dienos kaleidoskopas

2014-2020 m. Alytaus regiono plėtrai – 40 mln. eurų Europos Sąjungos paramos lėšų

 

Alytaus miesto savivaldybėje vyko Alytaus regiono plėtros tarybos posėdis, kuriame dalyvavo Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius, Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Varėnos rajono meras Algis Kašėta, Lazdijų rajono meras Artūras Margelis, savivaldybių atstovai bei Regioninės plėtros departamento prie Vidaus reikalų ministrerijos Alytaus apskrities skyriaus specialistai.

Daugiausiai diskusijų sukėlė klausimas dėl Alytaus regiono plėtros tarybos 2014 m. rugsėjo 16 d. sprendimo „Dėl Alytaus regiono plėtros tarybos nuostatų ir darbo reglamento tvirtinimo“ pakeitimo.

„Diskusija virė todėl, kad anksčiau buvo sudaryta specialistų darbo grupė, kuri padėjo gilintis, priimti sprendimus, tačiau pasibaigus finansavimui, grupės įgaliojimai taip pat pasibaigė“,- kalbėjo Vytautas Grigaravičius.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tarybos nariams pritarus, bus sudaroma Alytaus regiono plėtros darbo grupė

Varėnos meras Algis Kašėta pasiūlė, kad darbo grupė, kuri būtų kaip patariamasis balsas tarybos sprendimams, vis dėlto turėtų būti sudaroma. Tarybos nariams pritarus Alytaus regiono plėtros darbo grupė bus sudaroma.

Tarybos posėdžio metu buvo išrinkti atstovai į Europos Tarybos Vietos ir regionų valdžių kongreso delegaciją, į 2014-2020 metų Europos Sąjungos teritorinio bendradarbiavimo tikslo programų Lietuvos delegaciją bei į geriausių 2007-2013 programavimo periodu įgyvendintų projektų atrankos komisiją.

Taip pat buvo pristatyta Alytaus regiono plėtros 2014-2020 metų planas. Alytaus miesto savivaldybė pateikė 37 regiono plėtros projektus, Alytaus rajono – 23, Druskininkų – 24, Varėnos – 41, o Lazdijų rajono savivaldybė pateikė tik 6 regiono plėtros projektus. 2014-2020 metų Alytaus regiono plėtros planui planuojama skirti apie 50 mln. eurų Europos Sąjungos paramos lėšų. Tačiau atsižvelgiant į pateiktus projektus, numatoma panaudoti apie 40 mln. eurų lėšų.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trys didžiausios apimties Alytaus regiono plėtros projektai: Alytuje, Druskininkuose ir Varėnoje

Numatomi didžiausios apimties projektai: Druskininkų III-osios vandenvietės vandens garinimo įrenginių rekonstrukcija, VšĮ Alytaus kultūros ir komunikacijos centro pastato rekonstrukcija, Varėnos miesto centrinės dalies modernizavimas ir pritaikymas visuomenės poreikiams.

Dėl siūlymo sulaukti daugiau projektų iš Lazdijų rajono savivaldybės bei dėl projektų pataisymų ir suderinimo su Vidaus reikalų ministerija, Alytaus regiono plėtros 2014-2020 m. plano tvirtinimas atidėtas iki kito Alytaus regiono tarybos posėdžio, kuris įvyks spalio 26 dieną, Lazdijų rajono savivaldybėje.

Kitos naujienos

Paroda Alytaus kultūros centre veiks 2024-04-25 – 2024-06-08.Parodas kviečiame apž...

Balandžio 30 d. 12:00 val., antradienis, Alytaus Rotušės aikštė.

Alytuje penktadienį 7 valandą ryto susidūrus dviem automobiliams žuvo vairuotojas.

Ketvirtadienį vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje nuspręsta, kad nuo rugsėjo 1...