Klausyti gyvai

24:00 - 08:00

Nakties garso takelis

Čekijos grupei „Orient“ nauja patirtis – susitikimas su Putinų gimnazistais

FM99 studijoje grupė iš Čekijos „Orient“ – jiems būdingas jautrus darbas su elektronika, pagrįsta šiuolaikiniais ritmais, išraiškingomis melodijomis, ambientiška atmosfera ir pritemdytu vokalu. Dar vienas susitikimas su “Orient” Alytuje pirmadienį ryte vyks Putinų gimnazijoje, ilgųjų pertraukų ir vienos pamokos metu.

Po debiuto pasirodymo įkūrėjų duetas Lukáš Polák ir Tomáš Vondra pridėjo daugiau narių ir „Orient“ išaugo į visą grupę. Elektroniniai takeliai, kurių pagrindas yra ritmo sekcijos, pakeičia savo formą ir struktūrą ir niekada nežinai, kur jie tave nuves. Muzika kaip magija, garso alchemija, kuri užburia klausytoją ir nepaleidžia. Iš čekų hardcore scenos aplinkos kilęs projektas, tačiau muzikiniu požiūriu nuo triukšmingų gitarų nusisuko į nebaigtus pasakojimus ir atmosferinius instrumentinius paviršius, įkvėptus krautrock, ambient ir ankstyvojo postroko.

Ir dabar grupė „Orient” svyruoja tarp psichodelinio roko ir post-punk su erdvesnio krautroko ir net progroko užuominomis, kaip galite išgirsti naujausiame pilnametražiame jų įraše Redwood (2022). „Orient“ savo veiklą pradėjo kaip trijulė, tyrinėjanti šiuolaikines elektronikos tendencijas. Bėgant metams jie įgijo tipiškesnę grupės sudėtį ir šiuo metu ją sudaro penki muzikantai, gyvai koncertuojantys, pasikliaujant suderintu vokalu, pučiamaisiais instrumentais, perkusija, sintezatoriais ir gitaromis.

Vizito Lietuvoje ir Alytuje partneriai yra B-Altrock.lt, FENIX baras, Alytaus Putinų gimnazija ir SoundCzech.cz.

Parašykite komentarą

Užpildykite laukelį

Kitos naujienos

2024 m. gegužės 12 d. kartu su pirmuoju Respublikos Prezidento rinkimų turu vyks referendumas dėl...

Žiniasklaidos stebėsenos grupė „Reporteriai be sienų“ , paskelbė savo metinį pasaulinį žiniasklai...

Alytaus teatro ,,Mažojoje galerijoje" atidaromaXIX-oji LDUD - Lietuvos dailės ugdytojų draugijos narių,

2024 gegužės 4 d., 12 val., Alytaus Jaunimo parke.