Klausyti gyvai

06:30 - 08:35

Ryto programa „Geros dienos!“

41411 eurų. Tiek kainavo vienos iš Alytaus eglučių ir aikštės papuošimas

Rotušės aikštėje pastatytos alytiškio dovanotos eglutės atvežimas ir papuošimas bei Rotušės aikštės lemputės alytiškiams kainavo  41411 eurų. Kitų Rotušės aikštės ir Dariaus ir Girėno gatvės papuošimų kabinimas – dar 17120 Eur., tad bendra centro papuošimo suma siekia 58531 eurą.

Klaidingas įspūdis

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo feisbuko paskyroje skelbė, kad šiais metais Alytuje bus dvi kalėdinės eglutės. Viena jų – Rotušės aikštėje, dovanota alytiškio. Taip pat mero poste rašoma, kad ji bus papuošta Taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialo moksleivių gamintomis dekoracijomis, tad alytiškiams susidarė įspūdis, kad Rotušės aikštės eglutė ir jos papuošimas nieko nekainuoja miesto biudžetui.

Tačiau taip nėra – paslaugos – eglutės atvežimas, papuošimas ir lemputės Rotušės aikštėje bei eglutės „žaisliukai“ – sniegenos, kainavo 41411 eurų, o „sniegenas“ gamino ne moksleiviai.

Anonimas atskleidė sutartis

Apie tai Alytaus skelbimų grupėje parašė anonimas, patalpinęs ir nuorodas į pirkimų sutartis, tad informaciją nesunku patikrinti. Sutartys nepasirašytos, tačiau kadangi patalpintos pirkimų portale, jos tikros.

Vienos sniegenos kaina 100 eurų, tad visos 150 vienetų kainavo 14 991 eurą, jas gamino VšĮ Vingio galerija.

Alytiškio dovanotos eglutės pastatymas Rotušės aikštėje, papuošimas ir nupuošimas kainuos 16 335 eurų – tiek savivaldybė sumokės UAB „Ordo“. Dalis sumos sumokėta dabar, kita dalis bus pervesta po eglutės nupuošimo.

Medžių girliandos Rotušės aikštėje kainavo dar 10 085 eurus, kurie sumokėti UAB „Lumidėja“.

Kainuos ir kiti papuošimai

Dar 17120 Eur UAB „Ordo“ už kitų papuošimų kabinimą Rotušės aikštėje ir S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje.

Komentarai (2)

  1. Alytiškė prieš 5 mėnesiai

    Švirmickas kaip visą laiką... kad tik prasisukt. Įdomu ar moksleiviam nukeliavo bent keli centai ar visus sau pasiglemžė. Medžiagų kaina tikrai maža yra - putplastis ir akrilas galimai.

  2. Tas pats prieš 5 mėnesiai

    Pamenat kai buvo Alytaus tv.,sėdėjo su J. vis planavo dėl Menų pirties,kad būtų gerai tas ar anas,ir įgyvendino,gavo milijonus ir iškilo ta prieplauka Menų. Dabar vėl su žaisliukais.Ko gero mokiniai padarė,o jis rado būdą pasipelnyt

Comments are closed.

Kitos naujienos

Gegužės 5 d. 16:00 val., sekmadienis, Alytaus kultūros centras, didžioji salė.

Jau visai netrukus Alytaus miesto teatro scenoje išvysite spektaklį-koncertą vaikams „Voro vestuv...

Gegužės 9 d., 17 val., kviečiame į Samuelio Bako, vieno ryškiausių pasa...

Alytaus teatro ,,Mažojoje galerijoje" atidaromaXIX-oji LDUD - Lietuvos dailės ugdytojų draugijos narių,