Klausyti gyvai

24:00 - 08:00

Nakties garso takelis

LR konsulato Seinuose vadovas V. Stankevičius „Kur yra gerai galima dar geriau”

 

Bendradarbiauti švietimo, ekonomikos, kultūros srityse

Alytuje apsilankęs LR konsulato Seinuose vadovas Vaclavas Stankevičius atvykęs į Alytų ir susitikęs su Alytaus miesto meru Vytautu Grigaravičiumi sakė, pradėjęs dirbti prieš keturis mėnesius Seinuose pastebėjo itin aktyvų bendradarbiavimą tarp Alytaus bei Seinų, Punsko ir Suvalkų savivaldybių.

Vaclavas Stankevičius paminėjo, kad pagrindinė veiklos kryptis švietimas ir ekonomika bei kultūra „pirmiausia švietimas, kadangi Punske, Seinuose gyvena daug lietuvių, todėl švietimas ypač svarbus. Ekonomika, ekonominiai, verslininkų ryšiai yra svarbūs. Ir kultūra,  kadangi lietuviai iš Seinų, Punsko nori bendradarbiauti su Lietuva, vystyti kultūrinius ryšius. Stiprinti draugystę per kultūrą yra lengva ir efektyvu, to nori netik lietuviai Lenkijoje, bet ir lenkai”.

Stankevicius 2

„Nearti dirvonai” bus ariami

Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius jau planuoja susitikimą su Seinų burmistru „lapkričio pirmoje pusėje planuojame susitikimą ir aptarsime sąlyčio taškus, kaip galėtume bendradarbiauti konkrečiau, kokius projektus galėtume vystyti. Iš ambasadoriaus lūpų išgirdau, kad čia iš tiesų yra nearti dirvonai,  yra ką veikti ir manau, kad galėtume surasti daug sąlyčio taškų ir vystyti projektus, kurie būtų naudingi Seinams ir Alytui”.

„Alytaus savivaldybė labai gerai dirba su Lenkijos puse. Tačiau kur yra gerai galima dar geriau”,- sakė  Alytuje apsilankęs LR konsulato Seinuose vadovas Vaclavas Stankevičius. Jis pažymėjo,kad būtina stengtis išlaikyti tokį bendradarbiavimo lygį, koks yra dabar.

Kitos naujienos

Prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vairuotojas kaltinamas klastojęs automobilių kelion...

Lietuvos Vyriausybės rũmuose minimas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO 20-metis.

Alytaus miestas, kuris 2003 m. vykusiame referendume buvo pats pro-europietiškiausias visoje šaly...

Dzūkijos futbolo klubas DFK „Dainava“ po ilgos pertraukos pagaliau grįžta žaisti į Alytų - savo n...