Klausyti gyvai

16:00 - 17:00

Ne tu vienas kelyje

Savaitgalio renginiai Alytaus muziejuje

Audrius Janušonis. Vaikams

Gruodžio 7 d. 17 val. Alytaus kraštotyros muziejuje atidaroma Audriaus Janušonio paroda „Vaikams“. Apie šią parodą menininkas sako: „Ši paroda – tai ir dedikacija, ir adresatas – skiriu visiems, kurie vaizduotės žaismo ar fantazijos proveržio nevadina nesąmone. Kita vertus, greičiausiai visų periferijos muziejų gausiausi lankytojai yra mokytojų atvesti vaikai. Nieko specialaus kaip ir nedariau – kūryboje nuolat balansuoju ant banalybės ribos, o naudojami įvaizdžiai ir strategijos artimos būtent jiems – vaikams.“

500 metų kalendorius ir smalsiems, ir taupiems

 Jeigu jums smalsu sužinoti, kuri savaitės diena bus gruodžio 8-oji po 150 metų, paprastas kalendorius netiks. Jei įdomu sužinoti, kurią savaitės dieną Napoleonas atvyko į Vilnių, teks ilgai skaičiuoti. Gal namuose puikuojatės giminės medžiu, bet norite žinoti, kurią savaitės dieną gimė proseneliai, teks vėl skaičiuoti. O savaitės diena labai svarbu, nes ji gali paaiškinti prosenelių būdą. Galbūt jūs tiesiog praktiškas ir pavargote kasmet pirkti kalendorius? Išeitis yra! 500 metų kalendorius tiks ir smalsiems, ir taupiems.

Gruodžio 8 d., šeštadienį, 13 val. į visus smalsuolių klausimus pabandys atsakyti kalendoriaus sudarytojas Pijus Brazauskas. Jis savo kolekcijoje turi sukaupęs apie 10 tūkst. kalendorių, o keletą jų atveš ir parodyti.

Kitos naujienos

Gegužės 9 d., 17 val., kviečiame į Samuelio Bako, vieno ryškiausių pasa...

Alytaus teatro ,,Mažojoje galerijoje" atidaromaXIX-oji LDUD - Lietuvos dailės ugdytojų draugijos narių,

Gegužės 4 dieną 16 val. mažojoje teatro salėje galėsime pamatyti Alytaus Dzūkijos mokyklos "Teatr...

Muitinės kriminalinės tarnybos  pareigūnai pareiškė įtarimus aštuoniems asmenims dėl nelegalių rūkal...