Klausyti gyvai

20:00 - 21:00

Vakaro dvelksmas

Spektaklis „Jonas Sobieskis“, atsisukantis į svarbias kasdienio gyvenimo temas

Spektaklyje gvildenama visuomenėje vis dar „nepatogi“ buitinio alkoholizmo ir žmogaus apsisprendimo laisvės keisti situaciją tema.

Apie spektaklį FM99 pasakojo režisierius Albertas Vidžiūnas:

 

Režisierius Albertas Vidžiūnas

Jonas Sobieskis  – nugalėjęs save didvyris. Nusprendęs  išbristi iš alinančio liūno, nevartoti alkoholio, jis, lyg biblinis personažas, angelų chorui pritariant, kovoja su priklausomybe, keldamas sumaištį šeimoje ir visuomenėje“, – kalba režisierius Albertas Vidžiūnas.

Persisotinusio, priklausomybėse skęstančio herojaus groteskiška drama atveria opią  vieno žmogaus apsisprendimo laisvės problemą. Susidūręs su pasirinkimo laisve, Jonas Sobieskis išgyvena didelį nerimą, o erdvė, kurioje reiškiasi jo mąstymas, emocijos, valia siekti tikslų ir gebėjimas priimti savarankiškus sprendimus, nulemia aplinkos priešiškumą ir provokuoja konfliktus. Tampa aišku – laisvė yra sunki dovana, reikalaujanti kasdienio apsisprendimo.

Gyvenime dažnai girdime TU GALI , spektaklyje tai yra pagrindinis leitmotyvas, tikslas ir veiksmas, lydintis Joną Sobieskį iki pat jo mirties.

,,Jonas Sobieskis“ – tai trečioji Herkaus Kunčiaus triptiko dalis, parašyta specialiai Alytaus miesto teatrui. Pirmoji ,,Ne vaikų žaidimai“ (2017 m.) atskleidžia realistinę šiuolaikinės šeimos santykių karikatūrą, antroji – ,,Laisvės arena“ (2018 m.) gvildena patogios buities, komforto sąlygotas nūdienos uždarumą.

Premjera Alytaus miesto teatre vasario 7 d. 18 val. ir vasario 18 d. 18 val.

Kitos naujienos

Gegužės 3 d. Alytaus apkr. VPK gautas moters (gim. 1975 m.) pareiškimas, kad gegužės 1 d. paskambinę nepa...

Gegužės 8 d. 17.30 val. Alytaus Jurgio Kunčino bibliotekoje (Seirijų g. 2) vyks lėlių teatro reži...

2024 gegužės 4 d., 12 val., Alytaus Jaunimo parke.

2024 m. gegužės 12 d. kartu su pirmuoju Respublikos Prezidento rinkimų turu vyks referendumas dėl...