Klausyti gyvai

13:00 - 16:15

Savaitgalio promenada

Vyko pirmasis Žagarėlių čempionatas

Tradiciškai Lietuvoje prieš Užgavėnes buvo gaminami kuo riebesni patiekalai – tiek saldumynai, tiek riebūs mėsos patiekalai. 

Pagrindinis patiekalas Dzūkijoje – blynai. Užgavėnių pusryčiams ir pietums dzūkai virdavo kiaulės karką, o vakarienei krosnyje ant kopūstų lapų kepdavo žirninių blynų – ,,bandų“. Prigamindavo daug dešrų, išvirdavo riebios kopūstų sriubos.

Dar vienas puikus Užgavėnių gardėsis – žagarėliai. Ta proga šiandien Panemunės pilyje vyko „Žagarėlių čempionatas“!

Įspūdžiai iš „Žagarėlių čempionato“.

Kitos naujienos

Balsavimo dieną prezidento rinkimuose ir referendume dėl dvigubos pilietybės išplėtimo piliečiai ir tolia...

Europos transliuotojų sąjunga šeštadienį paskelbė, kad Nyderlandų atlikėjas Joostas Kleinas diskvalifik...

Lietuvos kino operatorių asociacija gegužės 10 dieną apdovanojo geriausius lietuviškų filmų operatorius. ...

Žemę penktadienį užklupo galingiausia per du dešimtmečius Saulės audra, kuri nuo Tasmanijos iki Didžiosio...