Klausyti gyvai

06:30 - 08:35

Ryto programa „Geros dienos!“

"Europos klubas" – amžinas laisvės ir demokratijos siekis

„Europos klube” – amžinas laisvės ir demokratijos siekis. Pokalbis su Europos Parlamento nariais Laima Andrikiene ir Leonidu Donskiu, minint Vasario 16- ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir tuo pačiu prisimenant Anapilin iškeliavusį poetą Justiną Marcinkevičių, vadinamą Lietuvos sąžine. Klausyti „Europos klube”

Laisvės siekis ir kova už ją dabar vilnija arabų pasaulyje- Egiptas, Tunisas, Libija. Laisvės siekis ir kančios riba čia jau brėžiama, tačiau ar pavyks šioms šalims turėti veiklią, demokratišką ir geranorišką valdžią.  Tačiau, kiek ir kaip tai gali įtakoti Europą, ar emigrantų banga bus labai gausi, ar Europa sugebės rasti priemonių ir būdų, kaip susidoroti su naujai kylančiais uždaviniais.Beje, Europos Parlamento sesijoje ypatingas dėmesys buvo skirtas Egiptui. Pasitraukus Egipto prezidentui Mubarakui, 80-ies milijonų Egipto žmonių laukia nepaprastai sudėtinga demokratijos įtvirtinimo užduotis. Išklausę šiuo metu regione viešinčios ES diplomatijos vadovės C. Ashton vardu komisaro Š tefano Fülės padarytą pareiškimą, europarlamentarai paragino ES užtikrinti demokratėjimą įtvirtinsiančią paramą Egipto žmonėms.

 

„Europos klubas” – antradienį ir penktadienį 10.30 val., kartojimai – šeštadienį 10.10 val. bei sekmadienį 15.10 val., o žmonių nuomonės aktualiomis temomis – ir ketvirtadieniais, moksleivių laidoje „Mes kitokie”. Radijo laida „Europos klubas” iš dalies finansuojama Europos Parlamento.

kalbėk [email protected]

 

Kitos naujienos

Trečiadienį paskelbus mobilizaciją didžiausiose nacionalinėse Lietuvos kariuomenės pratybose „Perkūno gri...

Aplinkos ministras patvirtino 

Alytaus jaunimo centro bendruomenė kreipėsi į Alytaus miesto merą ir tarybos narius. Kreipimąsi p...

Kviečiame pasiklausyti pokalbio su šauniais antrokais iš Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos