Klausyti gyvai

15:15 - 16:00

Savaitgalio afiša

"Europos klubas" – kas gelbės Baltijos jūrą ir spręs, ką mes valgome

„Europos klubas” – Baltijos jūra, kokia ji, kas tai yra Europos jūrų saugos agentūra? Pokalbis su Europos Parlamento aplinkos komiteto nare Radvile Morkūnaite. Klausyti „Europos klube”

Vis bandoma atsigręžti į grėsmes Baltijos jūrai, kuri yra Europos Sąjungos vidinė ir labiausiai užteršta jūra. Budapešte vykusioje klimato kaitos konferencijoje buvo pristatytas projektas, kuriuo bandoma apsaugoti Baltiją, jame akcentuojama laivyba ir žuvininystė – Baltija daugiausiai jūros kelių turinti jūra ir joje nuolat plaukioja apie 2000 laivų, kurie yra potencialūs avarijų šaltiniai. Europos jūrų saugos agentūra – tai agentūra, kuri turėtų rūpintis vandenų švara bei švaria ir sveika gyvūnija joje.

Dar viena tema – klonuotų gyvulių mėsos naudojimas maisto produktams. Naudoti ar ne? Š iandien situacija tokia, kokia buvo – Briuselyje iki paryčių posėdžiavęs Taikinimo komitetas, kurį sudaro po 27 atstovus iš Europos Tarybos bei Europos Parlamento, nerado sutarimo. Tačiau abi pusės sutarė dėl klonuotos mėsos uždraudimo, susitarti dėl maisto produktų, pagamintų iš klonuotų palikuonių, nepavyko. Klonuotos mėsos tiekimas į rinką ES nėra leistinas, tačiau atskiros valstybės narės gali leisti tai daryti tik moksliniais tikslais.

„Europos klubas” – antradienį ir penktadienį 10.30 val., kartojimai – šeštadienį 10.10 val. bei sekmadienį 15.10 val., o žmonių nuomonės aktualiomis temomis – ir ketvirtadieniais, moksleivių laidoje „Mes kitokie”. Radijo laida „Europos klubas” iš dalies finansuojama Europos Parlamento.

kalbėk [email protected]

 

 

Kitos naujienos

Remiantis Alytaus policijos iškvietimų statistika, saugiausios naktinės pasilinksminimo vietos Al...

Jau tradiciniu tapęs festivalis gamtoje „Vidur girių“ ir šiemet kviečia patirti bundančią Dzūkijos gamtą ...

Prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vairuotojas kaltinamas klastojęs automobilių kelion...

Lietuvos Vyriausybės rũmuose minimas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO 20-metis.