Klausyti gyvai

11:00 - 12:00

Laisva forma

Europos U-19 vaikinų futbolo čempionato taurė atkeliavo į Alytų!

Unikalus trofėjus, dėl kurio pastaruosius tris dešimtmečius kovojo didžiausios būsimos Europos futbolo žvaigždės, tęsia savo turą po Lietuvą ir atkeliavo į Alytaus miestą.
Likus mažiau nei dviem savaitėms iki Europos iki 19 metų (U-19) vaikinų futbolo čempionato starto, originali šių varžybų taurė jau pabuvojusi Kaune, atkeliavo į Alytaus miesto savivaldybę.
Trofėjus Dzūkijos sostinėje bus iki varžybų pradžios, o prieš čempionato startą vyks į Marijampolę. Š iuose dviejuose miestuose ir Kaune čempionato kovos startuoja liepos 20 dieną.
Alytuje vyks po dvejas A grupės (Olandija – Ispanija, Olandija – Portugalija) ir dvejas B grupės rungtynes (Gruzija – Prancūzija, Turkija – Prancūzija) bei čempionato pusfinalis liepos 29-ąją.
Pereinamąjį trofėjų jaunimo rinktinėms UEFA įsteigė 1981 metais. Sidabruotas prizas yra pagamintas Italijoje ir sveria beveik 6 kilogramus. Iki 2002 m. trofėjų laimėdavo 18-mečiai, o vėliau čempionato amžiaus cenzas pakeistas iki 19-os metų.
Š į prizą jaunystėje yra laimėjusios tokios būsimos futbolo superžvaigždės kaip prancūzas Thierry Henry, portugalas Luišas Figo, anglas Paulas Scholesas, ispanai Andresas Iniesta, Fernando Torresas ir kiti.
Prieš taurei atkeliaujant į Dzūkijos sostinę, kalbėjome su 2013 m. Europos U-19 vaikinų futbolo čempionato direktoriumi Mindaugu Verbicku.
Pasiklausyti galite paspaudę šią nuorodą.

Kitos naujienos

Žiniasklaidos stebėsenos grupė „Reporteriai be sienų“ , paskelbė savo metinį pasaulinį žiniasklai...

Turime gerų žinių! Jau greitai net penkių Alytaus pastatų sienos nusidažys ryškiomis spalvomis, o...

Pavasarį dviračių sezonas įgauna pagreitį – gatves vienu metu užplūsta įvairiausio amžiaus dvirat...

Tarp Londono ir Vilniaus kurianti dainininkė ir dainų autorė Aistè po pertraukos atiduoda duoklę ...