Klausyti gyvai

06:30 - 08:35

Ryto programa „Geros dienos!“

Vytautas Grigaravičius: metas permainoms atėjo

Mie­li aly­tiš­kiai, šį sa­vo žo­dį no­rė­čiau pra­dė­ti nuo pa­svei­ki­ni­mo su ar­tė­jan­čio­mis šventėmis. Lai šv. Ka­lė­dos at­ne­ša į Jū­sų na­mus ši­lu­mą, su­ta­ri­mą ir džiaugs­mą. Kiek­vie­nam at­ski­rai ir vi­siems drau­ge lin­kiu kuo ge­riau­sios klo­ties ir tar­pu­sa­vio su­pra­ti­mo nau­jais, 2015-ai­s, me­tais. Tesaugo Jus angelai sargai!

Vytautas Grigaravičius su žmona Jolanta
Vytautas Grigaravičius su žmona Jolanta

Esu gi­męs ir už­au­gęs Aly­tu­je. Di­džiuo­juo­si, kad li­ki­mas lė­mė tap­ti po­li­ci­jos pa­rei­gū­nu. Va­do­va­vau Aly­taus, o vė­liau ir vi­sos ša­lies po­li­ci­jos pa­jė­goms. Sun­kiais Lie­tu­vai lai­kais vie­ni pir­mų­jų pa­ža­bo­jo­me nu­si­kals­ta­mų gru­puo­čių siau­tė­ji­mą. Aly­tus iki šiol yra vie­nas sau­giau­sių ša­lies mies­tų. Tar­ny­bo­je iš­mo­kau pri­si­im­ti at­sa­ko­my­bę už sa­vo sėk­mes ir ne­sėk­mes. Ne­bi­jau pri­si­im­ti at­sa­ko­my­bės ir da­bar.

Ne­ga­liu ne­si­jau­din­ti, kad ne­sant mies­to vi­zi­jos ir nuo­sek­lios po­li­ti­kos Aly­tu­je bręs­ta de­mo­gra­finė kri­zė: ma­žė­ja gims­ta­mu­mas, san­tuo­kų skai­čius, ma­žė­ja gy­ven­to­jų. Dau­ge­lis pi­lie­čių ne­pa­si­ti­ki mies­to val­džia ir jos pa­ža­dais. Dar­bo vie­tos čia daž­niau ku­ria­mos po­pie­riuo­se, nei stei­gia­mos, o žmo­gaus bal­sas dau­giau tin­ka bal­sa­vi­mui nei tam, kad jį gir­dė­tų val­dan­tie­ji. To­dėl, kaip aly­tiš­kis, ryž­tuo­si nu­brėž­ti aiš­kią mies­to at­ei­ties vi­zi­ją ir ją įgy­ven­din­ti. Ži­nau, kad kar­tu su sa­vo ko­man­da ir pi­lie­čių pa­lai­ky­mu mes ga­li­me tai pa­da­ry­ti.

Ma­no vi­zi­jo­je Aly­tus – pa­to­gus mies­tas. Pa­to­gus aly­tiš­kiams ir mies­to sve­čiams, pa­trauk­lus su­grįž­ti iš­vy­ku­siems, su­tei­kian­tis ga­li­my­bę oriai ir pa­to­giai gy­ven­ti, už­si­dirb­ti sėk­min­gai vei­kian­čio­se įmo­nė­se, ska­ti­nan­tis už­si­im­ti ver­slais, lei­džian­tis žmo­gui jaus­tis šei­mi­nin­ku ne tik sa­vo na­muo­se, bet ir sa­vo kie­me, vi­sa­me mies­te. Tai at­vi­ra, veik­li, pi­lie­čiams ir ben­druo­me­nėms sve­tin­ga sa­vi­val­dy­bė, ku­rio­je svar­biau­sia yra spe­cia­lis­tų kom­pe­ten­ci­ja, mo­kė­ji­mas su­pras­ti pi­lie­čių ir ver­slo pro­ble­mas, ras­ti tin­ka­mus spren­di­mus. Tai nau­ja po­li­ti­nė kul­tū­ra ta­ry­bo­je, ran­dant kon­struk­ty­vius su­ta­ri­mus.

Me­tas per­mai­noms at­ėjo. To­dėl ko­man­do­je su­bū­riau dau­gia­bu­čių na­mų re­no­va­vi­mo, gy­ven­to­jų už­im­tu­mo, iš­si­la­vi­ni­mo ir ki­tų sri­čių spe­cia­lis­tus, sėk­min­go Aly­taus ver­slo at­sto­vus, jau­nus, ino­va­ty­vių moks­lo ži­nių tu­rin­čius aly­tiš­kius. Į mies­to ta­ry­bą ve­du jauniausią są­ra­šą žmo­nių, no­rin­čių kur­ti to­kį mies­tą, ku­ria­me no­rės gy­ven­ti ir jų vai­kai.

Esu įsi­ti­ki­nęs – mes tai pa­da­ry­si­me veik­da­mi drau­ge. At­vi­rai, są­ži­nin­gai, gar­bin­gai.

Daugiau informacijos: www.alytauspilieciai.lt ir „Facebook“ puslapyje „Alytaus piliečiai”.

Po­li­ti­nė re­kla­ma. Bus apmokėta iš visuomeninio rinkimų komiteto „Alytaus piliečiai“ rinkimų sąskaitos. Užs. Nr. 5198

 

Kitos naujienos

Gegužės 5 d. 16:00 val., sekmadienis, Alytaus kultūros centras, didžioji salė.

Jau visai netrukus Alytaus miesto teatro scenoje išvysite spektaklį-koncertą vaikams „Voro vestuv...

Gegužės 9 d., 17 val., kviečiame į Samuelio Bako, vieno ryškiausių pasa...

Alytaus teatro ,,Mažojoje galerijoje" atidaromaXIX-oji LDUD - Lietuvos dailės ugdytojų draugijos narių,