Klausyti gyvai

10:40 - 12:00

Savaitgalio promenada

Greiti ir paprasti  „FM99″ komandos receptai jūsų velykiniam stalui

Velykos – puikus metas ne tik susiburti su šeima ir draugais, bet ir pasimėgauti gardžiais patiekalais. Šiais metais nustebinkite savo artimuosius nauju velykiniu receptu! Dalinamės savo kulinariniais talentais ir norime įkvėpti ir jus! Nesvarbu, ar esate patyręs virėjas, ar tik pradedate savo kulinarijos kelionę, kviečiame išbandyti greitus ir paprastus receptus, kuriems reikia paprastų ingredientų ir nedaug laiko! Tegul jūsų Velykos būna skanios ir įsimintinos!

Paprastas ir baisiai skanus Vilijos tortas:

Ingredientai:

  • 1 kondensuoto pieno indelis
  • 2 kiaušiniai
  • 7 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai kakavos
  • Indelis grietinės (geriau riebesnės)
  • Rūgštesnės uogienės indelis

Paruošimas:

Kiaušinius išplakti (atskirti baltymų nereikia), supilti indelį kondensuoto pieno ir išmaišyti. Įberti 7 nubrauktus šaukštus miltų ir vėl išmaišyti.  Gautą masę padalinti į du indus. Į vieną supilti nugesintą sodą ar kepimo miltelius.

Pilti į formą (patartina prieš tai formą patepti sviestu) ir dėti kepti į (180 – 200 °C) įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 minučių. Į pabaigą įdurkite iki dugno dantų krapštuku ar degtuku, jei niekas neprilipo – jau iškepė.

Paprastas ir baisiai skanus Vilijos tortas

Į antrą dalį tešlos berkite du šaukštus kakavos, išmaišykite ir identiškai įpilkite nugesintą sodą (priminimas, po šios procedūros maišyti reikia atsargiai šaukštu).  Pilti, kepti, kaip ir pirmąją. Abu gautus biskvitus padalinti perpus (aišku, per storį).

Pertepti:

  • Sluoksnis grietinės
  • Sluoksnis uogienės ar džemo
  • Sluoksnis grietinės.

Ant viršaus galit užpilti šokolado ar kas jums labiau patinka. Jei virsit šokoladą – sviestą ištirpdykite su cukrumi ir įpilkit kakavos, pavirkit, kol ant sutirštės ir užliekit torto paviršių. Labai skanu ir nėra jokių nereikalingų ir vaikus erzinančių razinų, riešutų ar džiovintų vaisių!

Gardžios lašišos filė orkaitėje pagal Vilijos receptą

Lašiša – ne tik skani, bet ir sveika žuvis, puikiai tinkanti šventiniam stalui. Siūlome išbandyti lengvą ir greitą lašišos filė receptą, keptą orkaitėje. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas, nes jį paruošite labai greitai.

Gardžios lašišos filė orkaitėje pagal Vilijos receptą:

Ingredientai:

  • lašišos filė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyta
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1/2 šaukštelio džiovinto baziliko
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, raudonėlį, baziliką, druską ir pipirus.
  3. Paruoštu mišiniu iš abiejų pusių aptepkite lašišos filė gabaliukus.
  4. Lašišos filė dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 20 minučių

Iškepusią lašišą galite patiekti su įvairiu garnyru – bulvėmis, ryžiais, šviežiomis salotomis. Skanaus!

Kitos naujienos

Jau tradiciniu tapęs festivalis gamtoje „Vidur girių“ ir šiemet kviečia patirti bundančią Dzūkijos gamtą ...

Prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vairuotojas kaltinamas klastojęs automobilių kelion...

Lietuvos Vyriausybės rũmuose minimas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO 20-metis.

Alytaus miestas, kuris 2003 m. vykusiame referendume buvo pats pro-europietiškiausias visoje šaly...