Klausykite Jums patogiu metu – prenumeruokite podcast’ą:
Apie namuose mažais kiekiais gaminamo maisto (tortai, desertai, duona, kūčiukai, desertai, patiekalai ir t.t.) ir tiekimo galutiniams vartotojams legalizavimą FM99 studijoje kalbame su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Alytaus departamento vyr. veterinarijos gydytoja inspektore Ramune Račiukaityte bei tarnybos vyr. veterinarijos gydytoja inspektore Agne Bakanavičiene.
Kiek įmonių registruota Alytaus mieste ir rajone, kurios vykdo gamybą namuose mažais kiekiais? Ką galima gaminti norint vykdyti miltinių produktų ar kitų patiekalų, valgių gamybą?Kokie kiekiai leidžiami gaminamo maisto produkto per dieną? Nuo ko pradėti vykdyti gamybą mažais kiekiais namuose, kokie reikalingi dokumentai?… Šie ir daugybė kitų svarbių klausimų bei atsakymų – pokalbyje. Kviečiame pasiklausyti!
Planuojantys mažais kiekiais gaminti maistą savo namų virtuvėse ir tiekti jį tiesiogiai vartotojams, pirmiausia turi pasirinkti vieną iš dviejų leidžiamų veiklos rūšių – kepinių ir miltinių produktų gamybą arba paruoštų valgių ir patiekalų gamybą. Vertinant tai, kad namų virtuvėje nebus galimybių įgyvendinti visų reikalavimų taikomų stambioms įmonėms, nustatyti asortimento bei kiekio apribojimai. Apsisprendusiems imtis šios veiklos nebūtina įsirengti atskirų patalpų, tačiau turimoms patalpoms keliami esminiai tinkamos higienos reikalavimai, įranga turi būti geros būklės, švari ir nuolat prižiūrima. Taip pat būtina užtikrinti karšto ir šalto geriamojo vandens tiekimą, turėti atliktus vandens laboratorinius tyrimus, tinkamai tvarkyti darbo vietoje susidarančias atliekas. Visi šie reikalavimai leidžia smulkų verslą pradėti namuose be didelių investicijų į namų virtuvę, tačiau veiklą būtina užregistruoti VMVT
„Miesto informatorius“