Klausyti gyvai

10:00 - 11:00

Miesto Informatorius

„Prie puodelio arbatos – pakalbėkim“ apie senuosius dzūkų valgius

dzukijos dvaro patiekalaiLaida „Prie puodelio arbatos – pakalbėkim“ šį kartą apie senuosius dzūkų valgius – ką ir iš ko gamindavo mūsų močiutės bei ką mes patys šiandien dar galėtumėm paruošti savo virtuvėje. Etnografė Ona Drobelienė sako, kad maistas yra mūsų kultūrinis paveldas, o daugelis patiekalų jau negrįžtamai užmiršti. Gaila, mat pasak pašnekovės, senieji lietuviški valgiai buvo ir labai skanūs, ir sveiki, todėl dabar bent jau švenčių ar ypatingų progų metu vertėtų juos prisiminti.

 

 

 

 

 

Dzukijos dvaro krosnisPaskanauti dzūkiškų valgių galima ir šiandien – netoli Alytaus „Dzūkijos dvare“, kur pagal autentiškus receptus gaminami tokie senieji patiekalai kaip dzūkiškos bandos, švilpikai, grikinė boba ar kiti valgiai. Beveik visi jie gaminami specialiame pečiuje, kurį prieš tai reikia gerai iškūrenti. Vyriausioji dvaro virtuvės virėja sako, kad ruošti maistą šioje krosnyje jai buvo tikras iššūkis. Specialų meniu dvaro restoranui sudarė Simonas Beliajevas. Anot jo, į meniu buvo stengiamasi įtraukti tuos patiekalus, kurie gaminami iš čia, Dzūkijoje, randamų gėrybių. Svaigiųjų gėrimų meniu autorius Marius Daraškevičius džiaugiasi, kad lankytojams gali pasiūlyti tokių išskirtinių gėrimų kaip midus ar dzūkiška samanė.

 

SRTRF logo

Kitos naujienos

Pavasarį dviračių sezonas įgauna pagreitį – gatves vienu metu užplūsta įvairiausio amžiaus dvirat...

Balandžio 28 d. miškuose šalia Kazlų Rūdos įvyko lankininkų klubo „Ugninė strėlė“ organizuotos WA Field l...

Trečiadienį paskelbus mobilizaciją didžiausiose nacionalinėse Lietuvos kariuomenės pratybose „Perkūno gri...

Aplinkos ministras patvirtino