Klausyti gyvai

10:00 - 11:00

Miesto Informatorius

Vyko pirmasis Žagarėlių čempionatas

Tradiciškai Lietuvoje prieš Užgavėnes buvo gaminami kuo riebesni patiekalai – tiek saldumynai, tiek riebūs mėsos patiekalai. 

Pagrindinis patiekalas Dzūkijoje – blynai. Užgavėnių pusryčiams ir pietums dzūkai virdavo kiaulės karką, o vakarienei krosnyje ant kopūstų lapų kepdavo žirninių blynų – ,,bandų“. Prigamindavo daug dešrų, išvirdavo riebios kopūstų sriubos.

Dar vienas puikus Užgavėnių gardėsis – žagarėliai. Ta proga šiandien Panemunės pilyje vyko „Žagarėlių čempionatas“!

Įspūdžiai iš „Žagarėlių čempionato“.

Parašykite komentarą

Užpildykite laukelį

Kitos naujienos

 „Kai paklausia, kodėl aš laimingas, atsakau: būti laimingam yra daug lengviau, negu būti nelaiminga...

Kauno hidroelektrinėje (Kauno HE), kurią valdo „Ignitis gamyba“, pirmą kartą per daugiau nei 10 m...

Pavasariop prasideda aplinkos tvarkymo darbai. Gyventojai raginami atkreipti dėmesį, kokiais atve...

Alytaus kraštotyros muziejuje antradienį pristatyta Vilmanto Dunderio knyga apie Kovo 11-osios akto signa...