Klausyti gyvai

24:00 - 08:00

Nakties garso takelis

Vyko pirmasis Žagarėlių čempionatas

Tradiciškai Lietuvoje prieš Užgavėnes buvo gaminami kuo riebesni patiekalai – tiek saldumynai, tiek riebūs mėsos patiekalai. 

Pagrindinis patiekalas Dzūkijoje – blynai. Užgavėnių pusryčiams ir pietums dzūkai virdavo kiaulės karką, o vakarienei krosnyje ant kopūstų lapų kepdavo žirninių blynų – ,,bandų“. Prigamindavo daug dešrų, išvirdavo riebios kopūstų sriubos.

Dar vienas puikus Užgavėnių gardėsis – žagarėliai. Ta proga šiandien Panemunės pilyje vyko „Žagarėlių čempionatas“!

Įspūdžiai iš „Žagarėlių čempionato“.

Kitos naujienos

Remiantis Alytaus policijos iškvietimų statistika, saugiausios naktinės pasilinksminimo vietos Al...

Jau tradiciniu tapęs festivalis gamtoje „Vidur girių“ ir šiemet kviečia patirti bundančią Dzūkijos gamtą ...

Prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vairuotojas kaltinamas klastojęs automobilių kelion...

Lietuvos Vyriausybės rũmuose minimas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO 20-metis.