Klausyti gyvai

11:00 - 12:00

Laisva forma

Vidzgirio mikrorajone baigiami pėsčiųjų-dviračių tako atnaujinimo darbai

Vidzgirio mikrorajone baigiamas atnaujinti pėsčiųjų-dviračių takas nuo Statybininkų gatvės Volungės mokyklos link. Šio tako atnaujinimo darbams panaudotos Jotvingių gatvėje buvusios plytelės.

Sutvarkyti šį taką, anot Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus  vedėjos Palmiros Raškauskienės,  jau reikėjo. „Takas buvo siauras, įdubęs, susidėvėjęs, po lietaus čia telkšodavo didelės balos. Dabar jis – platesnis ir patogesnis tiek pėstiesiems, tiek ir dviratininkams,“ – teigė Miesto ūkio skyriaus vedėja.

Vidzgirio mikrorajone baigiami pėsčiųjų-dviračių tako atnaujinimo darbai (AMS nuotr.)

Pirmieji pėsčiųjų-dviračių tako tvarkymo darbai pradėti praėjusiais metais. Vykdant juos buvo atnaujinta asfaltuota  tako dalis nuo Volungės g. iki Statybininkų g. 38 namo. Tako dalies nuo Statybininkų 38 namo iki Statybininkų 10 atnaujinimo darbai buvo atidėti šiems metams, nes buvo nuspręsta, kad šioje tako atkarpoje būtina įrengti apšvietimą. Šiais metais tai ir buvo padaryta.

Šiuo metu pėsčiųjų-dviračių tako teritorijoje dar pluša darbininkai, kurie  netrukus čia įrengs patogų ir saugų nuvažiavimą per daugiabučio namo kiemą. Artimiausiu metu bus įrengtas ir horizontalus perėjos ženklinimas. Taip pat  prie Statybininkų g. 10 namo atsiras atitvaras. Jis, anot P. Raškauskienės, reikalingas,  nes šio daugiabučio namo vairuotojai, pažeidinėdami kelių eismo taisykles, važinėja taku, tuo keldami pavojų pėstiesiems ir dviratininkams, bei laužydami automobiliams nepritaikytą infrastruktūrą.

Miesto ūkio skyriaus vedėjos P. Raškauskienės teigimu,  atnaujinat pėsčiųjų-dviračių taką buvo panaudotos Jotvingių gatvėje buvusių 300 kv. m. plytelių, tad Alytaus miesto savivaldybei pavyko sutaupyti  apie 2000 Eur. Viso atnaujinto tako plotas yra 670 kv. m.

Savivaldybė,  spręsdama šio tako apšvietimo klausimą, rado dar vieną racionalų sprendimą  – apšvietimui buvo panaudoti aštuoni naudoti šviestuvai, tokiu būdu buvo sutaupyta dar beveik 3000 Eur.

Kitos naujienos

Gegužės 5 d. kviečiami visi vaikučiai ir jų tėveliai atvykti į atvirų durų dieną ir išbandyti mot...

30-tasis premjerinis spektaklis ir tiek pat metų skaičiuojančios teatro studijos „Runa“ jubilieju...

Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centras gyventojus perspėja apie naują sukčių taikomą metodą, kuo...

Gegužės 8 d. 17.30 val. Alytaus Jurgio Kunčino bibliotekoje (Seirijų g. 2) vyks lėlių teatro reži...