Klausyti gyvai

15:00 - 16:00

Sporto klubas

VMI specialistai turgavietėse padėjo gyventojams registruoti kvitus

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos Alytaus poskyrio darbuotojai trečiadienį lankėsi Alytaus turgavietėse ir gyventojams priminė apie šiuo metu vykstantį Kvitų žaidimą bei jo taisykles, taip pat visiems norintiems padėjo užregistruoti ir už tik ką įsigytas prekes gautus kvitus. Komentuoja Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento II skyriaus vedėja Vilija Vasiliauskienė.

„Minėdami savaitę „be šešėlio“, norime padėkoti gyventojams, kurie kasdien prisideda prie šešėlinės ekonomikos mažinimo ir skaidrios visuomenės kūrimo. Vienas tokių būdų – kvitus už įsigytas prekes turgavietėje ar įvairias paslaugas registruoti Kvitų žaidime. Simboliška tai, kad šiuo metu Kvitų žaidime gyventojų užregistruotų kvitų skaičius artėja prie 1,3 mln. – būtent tokia Pridėtinės vertės mokesčio suma eurais per pirmus keturis žaidimo mėnesius buvo papildomai deklaruota vien viešojo maitinimo sektoriuje”, – sako Vilija Vasiliauskienė

Šiuo metu Kvitų žaidime gyventojai užregistravo daugiau nei 1,2 mln. kvitų, iš kurių beveik 250 tapo laimingais – laimėjimų prizinis fondas viršijo 70 tūkst. eurų. Alytaus mieste ir rajone žaidime kol kas pasisekė 1 gyventojui.

VMI specialistai turgavietėse padėjo gyventojams registruoti kvitus

Per pirmąjį Kvitų žaidimo pusmetį gyventojai dažniau registruoja kvitus už paslaugas, todėl šią savaitę įvairiuose Lietuvos miestuose VMI darbuotojai atvyks į turgavietes ir ne tik suteiks visą aktualią informaciją apie vykstantį žaidimą, bet ir padės gyventojams užregistruoti už prekes gautus kvitus čia ir dabar.

Šiuo metu VMI Kvitų žaidime gyventojų užregistruotų kvitų už paslaugas – apie 60 proc., už turgavietėse įsigytas prekes – 40 proc.

  • Jau paskelbta 240 savaitinių Kvitų žaidimo laimėtojų, kurie gavo 200 eurų prizus ir 5 mėnesinio prizo laimėtojai, savo pinigines papildę po 5000 eurų. Šiandien (antradienį) vakare bus paskelbtas dar vienas laimingųjų savaitės prizo laimėtojų dešimtukas.
  • Per pirmus keturis žaidimo mėnesius, vien viešojo maitinimo sektoriuje Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) skaičiuojama 1,3 mln. eurų daugiau.
  • Gyventojų pranešimai: lyginant su praėjusių metų sausio-gegužės mėn. iš VMI šiais metais jau sulaukė 25 proc. daugiau pranešimų dėl galimai pastebėtų pajamų neapskaitymo atvejų.

Dalyvauti kvitų žaidime galima registruojant kvitus internetu: kvituzaidimas.vmi.lt

Kitos naujienos

Kviečiame pasiklausyti pokalbio su šauniais antrokais iš Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos

Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine praėjusį sekmadienį baigėsi Lietuvos vyrų vandensvydžio čemp...

BALANDŽIO 30 D. 18:00 val. Alytaus kino klube "Kino kablys" kviečiame į filmo "Karta.EU" premjerą ir susi...

Gegužės 5 d. kviečiami visi vaikučiai ir jų tėveliai atvykti į atvirų durų dieną ir išbandyti mot...