Klausyti gyvai

06:30 - 08:35

Ryto programa „Geros dienos!“

Sandra Avižienytė: Medicininiai terminai poezijoje yra labai retas, tačiau pasitaikantis reiškinys

Klausykite/žiūrėkite visą Liudo pokalbį su Sandra Avižienyte

Jeigu nori būti ten, kur nori – viskas yra įmanoma, – į klausimą, kaip pavyko atsidurti Lietuvoje tokiu sudėtingu keliavimui metu atsako Sandra Avižienytė.

Tiems dalykams, kuriuos mes darome ir kuo užsiimu aš nei ribų, nei sienų, nei atstumų iš tikrųjų nėra. Į Lietuvą atskridau su savo redaktore Laima Apanavičiene pristatyti savo naujausią knygą. – FM99 eteryje kalbėjo alytiškė.

Atskridome į Lietuvos neurologų asociacijos 18-os mokyklos suvažiavimą ir man iš tikrųjų yra didelė garbė, kad jie perskaitė, įvertino ir pakvietė šią knygą pristatyti kartu su Amerikos, Kanados lietuviu Audriumi Pliopliu, kuris iliustravo, viršelį padarė, – apie knygą Psichopatija pasakojo poetė.

Knygos viršelį sukūrė lietuvių kilmės profesionalus menininkas, neurologas, neuromokslininkas ir visuomenės veikėjas Audrius Plioplys.

Sandra rašo apie dalykus, kurie yra susiję su žmogaus siela, o medicininiai terminai poezijoje yra labai retas, tačiau pasitaikantys reiškinys.

Sandra Avižienytė – pasaulio alytiškė, gyvenanti JAV ir nuolat sugrįžtanti į savo gimtąjį miestą su naujausia savo kūryba, kasmet pristatanti po naują savo knygą, o daugelis jos eilėraščių virsta dainomis su Vygantu Kazlausku ir Tomu Varnagiriu.

Net ir Covid-19 pandemija nesulaikė Sandros nuo sugrįžimo į Lietuvą, Alytų ir savo gimtąją Šaltinių (buvusią 7-ąją vidurinę) mokyklą. Būtent čia ji pakvietė esamus moksleivius ir buvusių kartų atstovus pasikalbėti apie kartų kaitą.

Taip pat skaitykite:

Pasaulio Lietuvių jaunimo stovykla Alovėje

Projektas „Pasaulio alytiškių bendruomenė“  remiamas „Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo“.

Kitos naujienos

Gegužės 5 d. 16:00 val., sekmadienis, Alytaus kultūros centras, didžioji salė.

Jau visai netrukus Alytaus miesto teatro scenoje išvysite spektaklį-koncertą vaikams „Voro vestuv...

Gegužės 9 d., 17 val., kviečiame į Samuelio Bako, vieno ryškiausių pasa...

Alytaus teatro ,,Mažojoje galerijoje" atidaromaXIX-oji LDUD - Lietuvos dailės ugdytojų draugijos narių,