Klausyti gyvai

08:00 - 10:40

Savaitgalio rytas

Prasideda XIV-asis tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Aitvaras”!

Prasideda XIV-asis tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Aitvaras”! Apie jį kalbame su organizatore Loreta Skruibiene.

Lėlių teatras „Aitvaras” šį rudenį pradėjo 27-ąjį sezoną. Pasak teatro įkūrėjos, lėlių kūrėjos, aktorės ir dailininkės Loretos Skruibienės, tai – jau paskutinis sezonas Lėlių kambaryje, laukia dideli pokyčiai. Šiuo metu nemažai teatro aktorių lėlių vieši Vilniuje, LR Seime atidarytoje parodoje, tad yra puiki galimybė jomis pasigrožėti! Iš parodos lėlės į tradicinę erdvę, Lėlių kambarį, jau nebegrįš, – erdvė tuštėja. Tačiau čia įvyks XIV-asis tarptautinis lėlių teatrų festivalis „Aitvaras“!

Lėlių kambaryje Alytaus miesto teatre spalio 13 d. 11 val. lauks spektaklis, skirtas visai šeimai – „Nojus“ Adam Walny (Lenkija).

Spalio 13 d. 18val. kvies ir antrasis festivalio spektaklis – Kalėdinė misterija „Gimimo paslaptis“ Adam Walny (Lenkija)

Šeštadienis, spalio 14-oji, taip pat pradžiugins puikiais XIV-ojo tarptautinio lėlių teatrų festivalio „Aitvaras“ spektakliais!

12 val. mažuosius alytiškius ir miesto svečius sukvies tradiciškai rodomas „Aitvaro“ spektaklis „Vilkas ir septyni ožiukai“.

Na, o 18 val. spektaklis suaugusiesiems – „Matecznik“ (Teatras „Latek“).

Kaip FM99 pasakojo L. Skruibienė, laukia nuostabūs spektakliai su įspūdingomis lėlėmis ir ypatingais lėlių teatro menininkais, tad nereikėtų baimintis, manant, kad lėlių teatras skirtas tik vaikams, – lėlės moka pasibelsti ir į suaugusiųjų mintis bei širdis.

„Miesto informatorius“

Kitos naujienos

Jau visai netrukus Alytaus miesto teatro scenoje išvysite spektaklį-koncertą vaikams „Voro vestuvės (Voro...

Jau šį šeštadienį, gegužės 18 d., Alytuje „skanausime“ Muziejų nakties KOKTEILĮ. Vienas išskirtin...

Radijo stočiai „FM99“ pradėjus domėtis, kiek alytiškiams kainavo straipsnis apie Alytaus miesto mero Neri...

Paskutinį gegužės savaitgalį Druskininkai visus, ištroškusius poilsio ir pramogų, kviečia linksma...