Klausyti gyvai

11:00 - 13:00

10 geriausių

Š iandien paskelbti matematikos egzamino rezultatai

Š iandien paskelbti matematikos egzamino rezultatai.

Iš viso pasirenkamąjį matematikos egzaminą laikė 15 139 kandidatai. Egzaminą išlaikė 93,37 proc., išlaikymo slenksčio neperžengė 6,63 proc., tai yra, 1003 moksleiviai. Praėjusiais metais egzamino neišlaikė apie 7 proc. kandidatų, prieš dvejus metus – apie 8 proc. 393 kandidatai gavo maksimalius įvertinimus – 100 balų. Š imtukininkai sudaro 2,60 proc. laikiusiųjų.

Š įmet laikiusieji egzaminus vertinami pagal kitokią – kriterinę – vertinimo sistemą. Iki šiol abiturientai, laikę valstybinius brandos egzaminus, būdavo vertinami pagal norminę vertinimo sistemą. Tai reiškia, kad abiturientai, tais metais surinkę daugiausia taškų, gaudavo 100-ą balų, o visų kitų abiturientų balai priklausydavo būtent nuo tų geriausiai išlaikiusiųjų.

Naujajame kriteriniame modelyje yra išskiriami trys lygiai – patenkinamas, pagrindinis ir aukštesnysis. Dabar norint gauti 100 balų reikia surinkti iš anksto aukštesniajam lygiui apskaičiuotus ir priskirtus balus. Nauja tvarka leidžia šimtukus gauti daugiau nei 1 proc. geriausiųjų.

 

———–
Kalbėk
[email protected]

 

Kitos naujienos

Gegužės 5 d. 16:00 val., sekmadienis, Alytaus kultūros centras, didžioji salė.

Motinos diena - viena gražiausių pavasario švenčių, kai kiekvienas iš mūsų skiriame dėmesį savo mamoms. [audio...

Gegužės pirmąjį sekmadienį visos pasaulio gėlės žydi tik Mamoms! Lai žydi ne tik gėlės, bet ir Ma...

Gegužės 13 d. 18:00 val., pirmadienis, Alytaus kultūros centras.