Klausyti gyvai

18:00 - 19:00

10 geriausių

„Pirmas puslapis“ – neblaivūs tėvai vežimėlyje rado nebegyvą kelių mėnesių sūnų

Antradieniais „FM99“ eteryje klausykite „Pirmo puslapio“. Laidos metu Liudas Ramanauskas ir Emilis Lingė kalba apie pačias aktualiausias dienos naujienas, įvykius šalyje ir pasaulyje. „Pirmame puslapyje“ – spaudos apžvalga, analitika, specialistų ir straipsnių autorių komentarai.

„Šiaulių kraštas“: „Čiuožk į biblioteką!“ Tokį šūkį ant nugarų užsikabino Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos darbuotojai, pirmadienį stoję ant slidžių. Sausio 18-ąją, Pasaulinę sniego dieną, centriniame parke šliuožė 18 bibliotekininkų, taip ragindami lankytis bibliotekoje. „Norime lankytojus paskatinti ateiti į biblioteką“, – sakė Lijana Feimanienė, bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė. Ji tikisi, kad akcija bus efektinga: pernykštis sumanymas nulipdyti senį besmegenį su šūkiu „Nebūk besmegenis – skaityk!“ sulaukė daug dėmesio. Pamatę šiauliečių pavyzdį, prie bibliotekų senius besmegenius lipdė ir kitų Lietuvos bibliotekų darbuotojai. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekoje per metus apsilanko per 100 tūkst. skaitytojų.

FM99.lt: Kiekvieną darbo dieną nuo 7 val. 30 min. iki 8 val. 05 min. prie Alytaus miesto mokyklų esančiose perėjose budėtojai kontroliuos vairuotojų ir pėsčiųjų judėjimą. Taip norima didinti eismo saugumą miesto gatvėse. Anot Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo Vytuolio Valūno: „Šiai visuomenei naudingai veiklai atlikti bus pasitelkiami asmenys, gaunantys piniginę socialinę paramą. Budėtojai bus apsirengę specialiomis liemenėmis ir turės STOP ženklą. Šių žmonių pagrindinė užduotis stebėti pėsčiuosius ir vairuotojus, prireikus sukontroliuoti eismą“.  Švietimo skyriaus vedėjas taip pat pabrėžė, jog budėjimas prie pėsčiųjų perėjų  pradėtas vykdyti jau šiandien, tačiau prie visų mokyklų budėtojai atsiras greitu metu.

„Klaipėda“: Netvarkingas dujinis šildytuvas plungiškių šeimai atnešė nelaimę. Vienas šeimos narys mirė, kiti du apsinuodijo, bet liko gyvi. Sekmadienį Plungėje, Birutės gatvės daugiabučiame name, mirė 49 metų vyras. Pagalbą sugebėjo išsikviesti tame pačiame bute gyvenantis jo žmonos brolis. Daugiau 34-erių plungiškis pagalbos telefonu nebesugebėjo paaiškinti. Greitosios pagalbos medikai rado bute tris dujų degimo produktai apsinuodijusius žmones: vienas jų buvo negyvas, o telefonu skambinęs vyras ir jo 48-erių sesuo – labai prastos būklės. Tiesa, ligoninėje jų sveikata sparčiai taisėsi. Panašu, kad nelaimės ištiktoje šeimoje dujų degimo produktai pateko ne į kaminą, o į butą. Tai pirmas toks skaudus įvykis per keletą pastarųjų metų šiame Žemaitijos mieste.

„Lietuvos žinios“: Panevėžyje diskriminuojami apie du trečdaliai vaikų, kuriuos globoja giminystės ryšiais su jais nesusiję žmonės. Tarnybos atstovai nustatė, kad iš šiuo metu globojamų 34 vaikų finansinę savivaldybės pagalbą gauna devyni. Dienraštis rašo, kad 2013 metais Panevėžio miesto taryba nusprendė papildomą 152 eurų išmoką pradėti mokėti tiems vaikams, kuriuos globėjai ims globoti nuo sprendimo priėmimo dienos. Iki tos datos globėjų paimtiems vaikams tokios išmokos apsispręsta nemokėti, motyvuojant pinigų stygiumi.

Teisme bus sprendžiamas narkotikų platintojų iš Varėnos likimasFM99 (2)
Sulaikytoje tarptautinėje narkotikų kontrabandininkų gaujoje – 5 norvegai ir 20 Lietuvos piliečių. Kvaišalus iš Lietuvos į Norvegiją gabenančiais asmenimis buvo susidomėta dar 2014 metų spalį (nuotr. „FM99“).

„Lietuvos rytas“: Sulaikytoje tarptautinėje narkotikų kontrabandininkų gaujoje – 5 norvegai ir 20 Lietuvos piliečių, tarp kurių – daug emigravusių į Norvegiją. Kvaišalus iš Lietuvos į Norvegiją gabenančiais asmenimis buvo susidomėta dar 2014 metų spalį. Per kiek daugiau nei metus buvo nustatyta, kad norvegams skirtas metamfetaminas ir amfetaminas yra gaminamas Lietuvoje, o jį į užsienį gabena ir pardavinėja net 20 Lietuvos piliečių. Demaskavus kontrabandininkų tinklą, nutarta sulaikyti įtariamuosius. Daugumai lietuvių antrankius uždėjo ne Lietuvos, o Norvegijos pareigūnai, glaudžiai bendradarbiavę su Lietuvos muitinės kriminaline tarnyba. Daugiausia sulaikytųjų – iš Ukmergės, jiems talkino Plungės ir Telšių rajonų gyventojai. Kvaišalus nusikaltėliai į Norvegiją išveždavo savo automobiliuose, dažniausiai – degalų bakuose įrengtose slėptuvėse.

„Lietuvos žinios“: Seimo Antikorupcijos komisiją pasiekė anoniminis skundas, kuriame dėstomos galbūt skandalingos detalės apie padėtį Nacionalinėje žemės tarnyboje, teigiama, kad įstaiga atsidūrė buvusiai tarnybos vadovei Daivai Gineikaitei artimos kauniečių šutvės rankose. Seimo Antikorupcijos komisijos nariams adresuotame anoniminiame rašte teigiama, kad po skandalingos istorijos iš NŽT direktorės pareigų pasitraukusi Daiva Gineikaitė šioje įstaigoje buvo subūrusi sau lojalių tarnautojų komandą. Reiškiamos abejonės dėl kai kurių šioje įstaigoje dirbančių asmenų karjeros skaidrumo, o faktinis tarnybos vadovas esą yra tarnybos direktoriaus patarėjas kaunietis Gintaras Furmanavičius. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė mano, kad sudės taškus ant „i“ tarnyboje atliekamas vidaus auditas.

„Vakarų ekspresas“: Klaipėdos priklausomybės ligų centro direktoriaus Liudo Andrikio teigimu, priklausomybių turintys asmenys bus gydomi psichiatrinėse ligoninėse, bet į šių asmenų gydymo sistemą turėtų būti įtrauktas ir priklausomybės ligų centras. Šiuo metu Klaipėdoje savanoriškai per metus būna 800-900 gydymosi nuo alkoholizmo atvejų, kai kurie žmonės ateina po kelis kartus. Pasak Liudo Andrikio, Klaipėdoje vykdant įstatymą problemų neturėtų kilti. Respublikinės Klaipėdos ligoninės medikai teigia esantys susipažinę su įstatymo pakeitimo projektu, tačiau spėlioti, kaip realybėje vyks įgyvendinimas, nenorėjo.

„Šiaulių kraštas“: Lietuvoje tęsiasi tragiškos istorijos su girtuoklystės ženklu. Radviliškio rajone, Linkaičiuose, neblaivūs tėvai rado vežimėlyje gulintį nebegyvą kelių mėnesių sūnų. Nelaimė pastebėta pirmadienį, apie 2 val. nakties. Vežimėlyje be gyvybės ženklų gulintį savo kūdikį pastebėjo motina. Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad abu tėvai girti: 30-metei motinai nustatytas pusantros promilės, penkeriais metais vyresniam jos sugyventiniui – 2 promilių girtumas. Ant mirusiojo kūnelio išorinių smurto žymių nerasta. Kūdikis sausio 8-15 d. buvo gydomas ligoninėje dėl bronchito ir išleistas į namus. Šeima nuo 2010-ųjų yra socialinės rizikos šeimų sąrašuose dėl socialinių įgūdžių stokos ir girtavimo. Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai kitus tris – 9, 8 ir 6 metų vaikus išvežė į Tyrulių seniūniją pas ten gyvenančią močiutę. Per tris dienas bus apsispręsta dėl tolesnio vaikų likimo.

Alytaus greitosios medicinos stoties direktorius Aleksandras Bružas informavo, kad prie naujojo Baltosios rožės tilto nukentėjęs žmogus ilgai laukė medikų pagalbos. Greitąją pagalbą turėję suteikti medikai negalėjo artimiausiu keliu privažiuoti prie nukentėjusio asmens. Iškvietimas sekmadienį buvo gautas 14 val. 54 min. Medikai į įvykio vietą prie naujojo tilto išvyko po trijų minučių – 14 val. 57 min., o atvyko 15 val. 5 min. Medikams su neštuvais prie nukentėjusio padėjo prieiti įvykio vietoje buvę žmonės. Į Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninę nukentėjusysis buvo pristatytas nuo iškvietimo praėjus 55 minutėms – 15 val. 49 min.

Laida „Pirmas puslapis“ parengta pagal naujienų agentūrų ELTA ir BNS bei „FM99“ žinių tarnybos informaciją.

 

 

 

Kitos naujienos

Alytaus jaunimo centro bendruomenė kreipėsi į Alytaus miesto merą ir tarybos narius. Kreipimąsi p...

Kviečiame pasiklausyti pokalbio su šauniais antrokais iš Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos

Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine praėjusį sekmadienį baigėsi Lietuvos vyrų vandensvydžio čemp...

BALANDŽIO 30 D. 18:00 val. Alytaus kino klube "Kino kablys" kviečiame į filmo "Karta.EU" premjerą ir susi...