Klausyti gyvai

24:00 - 06:30

Nakties garso takelis

Reabilitaciją atliekantys Ukrainos kariai džiaugiasi Lietuva

Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius priėmė Ukrainos karius ir juos lydėjusį Lietuvos šaulių sąjungos Alytaus apskrities karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės Druskininkų kuopos vadą Ramūną Šerpatauską. Po patirtų sužalojimų Druskininkų karių reabilitacijos centre besigydantys kariai miesto vadovui papasakojo apie patirtus išgyvenimus karinio konflikto Ukrainoje metu.

ukrainos kariain
Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius priėmė Ukrainos karius ( AMS nuotr.)

Kaip sakė Ramūnas Šerpatauskas, karių iš Ukrainos reabilitacija Druskininkuose trunka apie mėnesį laiko. Norima, kad sužeisti kariai atsigautų ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. „Šiandien globoju 3 karius. Daugiausiai esu globojęs 7 karius. Po reabilitacijos kariai grįžta į Ukrainą. Karių reabilitacija vykdoma iš Vyriausybės lėšų“, – sakė R.Šerpatauskas.

Druskininkuose reabilitaciją atliekantis karys iš Ukrainos Vadimas sako: „Man čia patinka. Lietuvoje medicinos lygis aukštesnis negu Ukrainoje, todėl čia galiu sveikti greičiau. Grįžęs į Ukrainą ketinu grįžti į savo darbą, į tą kurį dirbau iki karo, tačiau jeigu kiltų neramumai esu pasiruošęs eiti į savanorių batalioną ir tęsti tarnybą“.

Kitos naujienos

Gegužės 5 d. 16:00 val., sekmadienis, Alytaus kultūros centras, didžioji salė.

Motinos diena - viena gražiausių pavasario švenčių, kai kiekvienas iš mūsų skiriame dėmesį savo mamoms. [audio...

Gegužės pirmąjį sekmadienį visos pasaulio gėlės žydi tik Mamoms! Lai žydi ne tik gėlės, bet ir Ma...

Gegužės 13 d. 18:00 val., pirmadienis, Alytaus kultūros centras.