Klausyti gyvai

20:00 - 24:00

Vakaro dvelksmas

„Tarp kabučių“ – Hiustone penktadienis yra ta diena, kai žmonės į biurus ateina su kaubojiškais batais

Alytiškė Kristina Gray jau daugiau nei dešimtmetį negyvena gimtajame mieste. Alytų į Hiustoną iškeitusi jauna moteris sako, kad namai už Atlanto, o širdis ten, kur šeima. „Ten ir būnant tikru lietuviu kartais pasidaro sunku kalbėti lietuviškai. Mes turime taisyklę – bandome viską kalbėti ir sakyti lietuviškai – “ , – sako pašnekovė. Plačiau – šioje „Tarp kabučių“ laidoje. (Klausykite pokalbio)

Pirma pasakojimo dalis:

Antra pasakojimo dalis:

Nuo to laiko, kai Kristina Gray išsikraustė iš Alytaus, prabėgo jau 12 metų. Iš pradžių pašnekovė persikėlė gyventi į Kauną, vėliau išvyko studijuoti į JAV ir nusprendė, jog čia reikia pabūti ilgiau. Anot jos, Hiustone labai daug talentingų ir protingų lietuvių. Yra daug žmonių, kurie atvažiavę mokytis doktorantūros studijose, nemaža inžinierių, tačiau pasitaiko ir priešingų atvejų paminėtiesiems.

Teksaso valstijos mieste Hiustone be kita ko yra ir lietuvių bendruomenė. Ji nedidelė, čia užsiregistravę apie 200 žmonių. „Mes susirenkame paminėti lietuviškas šventes, palaikyti savo papročius ir bandome įsijungti į miesto veiklą. Mūsų vizija – kad kuo daugiau žmonių Hiustone žinotų apie lietuvius“, – sako Kristina Gray, šios bendruomenės valdybos narė.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laidos viešnia: Kristina Gray („FM99“ nuotr.)

Daugeliui lietuvių iki šiol atrodo, jog Jungtinės Amerikos Valstijos yra svajonių šalis, kur pildosi norai, tačiau Kristina Gray teigia, jog norint, kad svajonės išsipildytų, reikia įdėti daug darbo ir pastangų. Anot jos, „sunkiai dirbant tikrai galima pasiekti to, ką nori, nes visos galimybės yra“. Pati pašnekovė sako, jog pirmus 5 metus laisvalaikio beveik neturėjo, nebuvo laiko nei aplink miestą pasidaryti, nei kažką nuveikti,  nes vienu metu ir mokėsi, ir dirbo. „Šiuo metu esu labai laiminga, bet reikėjo sunkiai padirbėti, kad būčiau ten, kur dabar esu“, – prasitarė Kristina.

Teksasas ir kaubojai? Kristina Gray teigia, jog bent jau mieste jų reiktų paieškoti. Hiustone penktadienis yra ta diena, kai žmonės į darbą ateina atsipalaidavę, tuomet galima apsirengti ir džinsus, o žmonės į biurus ateina su kaubojiškais batais. „Iš pradžių tai buvo neįprasta, nes kaubojiški batai ir biuras nesuderinami, bet, pasirodo, Teksase tai dera“, – kalba Kristina Gray, daugiau nei dešimtmetį negyvenanti Lietuvoje.

Alytiškė, nepamirštanti savo artimo krašto Kristina Gray sako, jog visada smagu sugrįžti į gimtąjį miestą ir atrodo, jog iš čia niekada ir neišvažiavo. Argi ne smagu pasivaikščioti tomis gatvėmis, kuriomis vaikščiota prieš daugelį metų?

SRTRF-logo

Kitos naujienos

Alytaus jaunimo centro bendruomenė kreipėsi į Alytaus miesto merą ir tarybos narius. Kreipimąsi p...

Kviečiame pasiklausyti pokalbio su šauniais antrokais iš Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos

Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine praėjusį sekmadienį baigėsi Lietuvos vyrų vandensvydžio čemp...

BALANDŽIO 30 D. 18:00 val. Alytaus kino klube "Kino kablys" kviečiame į filmo "Karta.EU" premjerą ir susi...