Klausyti gyvai

20:00 - 24:00

Vakaro dvelksmas

Prienuose šiukšlių konteinerius deginęs vyras suimtas dviem mėnesiams

Teismas dviem mėnesiams leido suimti piromaną, kuris nesilaikė kardomosios priemonės ir toliau kėlė gaisrus.

Prienų rajone esančius kaimus jau kurį laiką naktimis užklupdavo gaisrai. Liepos mėnesį Balbieriškio miestelyje, Putriškių kaime, Birštono seniūnijoje ir Prienuose degė šiukšlių rūšiavimo konteineriai. Beveik kiekvieną naktį, ugniagesiai skubėjo į šį kraštą gesinti įsiliepsnojusių konteinerių.

konteineris
Daugiau kaip 20 šiukšlių rūšiavimo konteinerių sudegino, nes pyksta ant juos prižiūrinčios įmonės (AVPK nuotr.)

Prienų rajono policijos pareigūnai įtarė, kad įsisiautėjo piromanas. Netrukus buvo nustatytas įtariamasis, 52-ejų metų Žagarių kaimo gyventojas. Vyriškis Prienų policijos pareigūnams gerai žinomas, teistas už analogiškus nusikaltimus, pranešė policija.

Sulaikytas vyriškis prisipažino padaręs nusikaltimą. Daugiau kaip 20 šiukšlių rūšiavimo konteinerių sudegino, nes pyksta ant juos prižiūrinčios įmonės.Įtariamajam pareikšti įtarimai dėl visuotinai pavojingu būdu sunaikinto svetimo turto.Ketvirtadienį teismas jam paskyrė kardomasias priemones – namų areštą (nuo 18 val. iki 6 val. privalo būti namuose) ir uždraudė artintis prie šiukšlių rūšiavimo konteinerių.Tačiau vyriškis nepasimokė ir savo klaidų nesuprato, tik paleistas vyriškis pirmadienio naktį Prienų centre sudegino dar penkis konteinerius. Po paskutinio išpuolio, teismas vyrą leido suimti dviem mėnesiams.Žagarių kaimo gyventojui už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų.

Kitos naujienos

Alytaus jaunimo centro bendruomenė kreipėsi į Alytaus miesto merą ir tarybos narius. Kreipimąsi p...

Kviečiame pasiklausyti pokalbio su šauniais antrokais iš Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos

Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine praėjusį sekmadienį baigėsi Lietuvos vyrų vandensvydžio čemp...

BALANDŽIO 30 D. 18:00 val. Alytaus kino klube "Kino kablys" kviečiame į filmo "Karta.EU" premjerą ir susi...