Klausyti gyvai

12:00 - 15:00

TOP33 naujienos

Nesudėtingi receptai jūsų Velykoms

Dalijamės greitais ir paprastais „FM99″ komandos receptais jūsų velykiniam stalui. Išbandykite greitus ir paprastus mūsų komandos receptus, kuriems reikia paprastų ingredientų ir nedaug laiko!

Keptos krevetės keptuvėje yra puikus pasirinkimas, kai norisi lengvo, greito ir skanaus patiekalo. Šis receptas paruošiamas vos per 15 minučių, o rezultatas tikrai patiks visiems!

Keptuvėje keptos krevetės pagal Editos receptą:

Ingredientai:

  • 500 g nuluptų ir atšildytų krevečių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyta
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/4 stiklinės smulkintų petražolių arba krapų

Paruošimas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies.
  2. Suberkite česnaką ir kepkite apie 30 sekundžių, kol pasklis aromatas.
  3. Sudėkite krevetes, druską ir pipirus. Kepkite apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol krevetės taps rausvos ir iškeps.
  4. Pabarstykite petražolėmis ar kitomis mėgstamomis žolelėmis bei patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Dar vienas receptas yra kaip pagaminti šokoladinį keksą, tai puikus pasirinkimas norintiems pasilepinti gardžiu ir nesudėtingu desertu. Jis puikiai tiks ir velykinėms vaišėms.

Šokoladinio kekso receptas pagal Linos receptą:

Ingredientai:

  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 2 stiklinės cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 3 stiklinės miltų
  • 3/4 stiklinės kakavos miltelių
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 stiklinė pieno

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi iki purios ir baltos masės.
  3. Po vieną įmaišykite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir kepimo sodą.
  5. Sausus ingredientus persijokite į drėgnus ingredientus ir maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
  6. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną. Tešla turi būti vientisa, be sausų ingredientų likučių.
  7. Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo skardą.
  8. Kepkite orkaitėje apie 50-60 minučių, kol mediniu pagaliuku įbestos į centrą jis išlis švarus.
  9. Keksui iškepus, leiskite jam atvėsti skardoje apie 10 minučių, tada perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Pabarstykite cukraus pudra, apliekite šokoladiniu glaistu arba spalvotomis kokoso drožlėmis. Pagal šį receptą galite gaminti ir mažus keksiukus.

Kitos naujienos

Jau tradiciniu tapęs festivalis gamtoje „Vidur girių“ ir šiemet kviečia patirti bundančią Dzūkijos gamtą ...

Prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vairuotojas kaltinamas klastojęs automobilių kelion...

Lietuvos Vyriausybės rũmuose minimas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO 20-metis.

Alytaus miestas, kuris 2003 m. vykusiame referendume buvo pats pro-europietiškiausias visoje šaly...