Klausyti gyvai

24:00 - 08:00

Nakties garso takelis

FM99 Dienos temoje – apie „Sniego susitikimą“ ir grėsmes saugumui su Europos Parlamento nare Laima Andrikiene

Saugumo politikos ekspertai penktadienį Trakų rajone tęsia tradicinį neformalų „Sniego susitikimą“, kuriame aptariama situacija po JAV prezidento rinkimų ir Rusijos keliama grėsmė.Šiemet susitikime dalyvauja Baltijos šalių ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai, NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoja Rouz Gotemiuler, buvęs vyriausiasis NATO pajėgų Europoje vadas, atsargos generolas Filipas Bridlavas.Apie „Sniego susitikimą“  Dienos temoje Liudo Ramanausko pokalbis su Europos Parlamento nare Laima Andrikiene.

 

„Sniego susitikime ” dalyvauja apie 90 aukšto rango diplomatų, Baltijos šalių ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai, patarėjai, parlamentarai, analitinių ir tyrimo centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertai iš daugiau kaip 20 šalių, ES ir NATO institucijų.

Kadenciją baigusi europarlamentarė L. Andrikienė
Europarlamentarė L. Andrikienė

Tradiciškai kasmet nuo 2008 m. sausio antrąją savaitę rengiamas „Sniego susitikimas“ šį kartą vyksta Paunguriuose, Trakų rajone.
Susitikime daugiausia diskutuojama apie galimą Donaldo Trampo užsienio politiką, britų pasitraukimą iš Europos Sąjungos ir Vakaruose augantį ekstremizmą bei populizmą,aptariama transatlantinės bendrijos ateitis po prezidento rinkimų JAV, nuotaikų kaita Europos ir Šiaurės Amerikos visuomenėse, Rusijos iššūkis demokratijos, žmogaus teisių ir teisės viršenybės vertybėmis pagrįstai tarptautinei tvarkai. Susitikimo dalyviai taip pat diskutuoja apie pernai liepą įvykusio NATO valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimo Varšuvoje sprendimų įgyvendinimą ir kitus būdus stiprinti sąjungininkų saugumą konvencinių ir hibridinių grėsmių akivaizdoje. Atskira sesija skirta glaudesniam NATO ir ES bendradarbiavimui aptarti.

Kitos naujienos

Alytaus policija informuoja apie kone visus įmanomus pažeidimus padariusį vairuotoją.

Jau visai netrukus Alytaus miesto teatro scenoje išvysite spektaklį-koncertą vaikams „Voro vestuvės (Voro...

Jau šį šeštadienį, gegužės 18 d., Alytuje „skanausime“ Muziejų nakties KOKTEILĮ. Vienas išskirtin...