Klausyti gyvai

18:35 - 20:00

Ši diena muzikos istorijoje

Alytaus gimnazijoje atskiri niežų atvejai, protrūkio nėra, ramina specialistai

Alytaus Putinų gimnazijoje dėl galimo niežų protrūkio šiandien lankėsi Nacionalinio sveikatos centro komanda. Anot gimnazijos direktorės Daivos Sabaliauskienės, niežų atvejų fiksuota, bet protrūkio nėra.

„Norisi nuraminti visus, nes visuomenės sveikatos centras įvardijo, kad kalbėti apie jokį protrūkį nereikia ir negalima pagal turimus duomenis“, – moksleivius ir tėvus ramina gimnazijos vadovė.

„Prasidėjo viskas nuo to, kad atvejį fiksuotą turėjome, jų gali būti ir daugiau, nes kai kurie tėveliai žadėjo kreiptis į medikus, bet kad tai būtų protrūkis, jie turėtų būti susiję vienas su kitu per kažkokią laiko skalę,“ – aiškino mokyklos vadovė. Anot jos, visuomenės sveikatos centro specialistės aiškino, kad jokių indikacijų kalbėti apie protrūkį nėra.

Pamokų nutraukti neplanuojama

Liga plinta per rankas, tad patalpų dezinfekavimas yra svarbiausias, ir, anot direktorės, sveikatos centro specialistai gimnazijos pastangas įvertino gerai.

Šiandien gimnazijoje vaikų mažiau, išsigandę tėvai neleido vaikų į mokyklą, tačiau planų mokytis nuotoliu nėra ir nuo rytojaus visi grįžta į mokymosi įstaigą, bet su tam tikromis atsargumo priemonėmis, pasakoja direktorė.

Anot D.Sabaliauskienės, bus „teikiamas algoritmas“, ką reikėtų padaryti namuose – priežiūra, asmeninė higiena, stebėjimas.

Svarbu kreiptis į gydytojus

„Vakar išgirdau, kad yra tėvelių, kurių vaikai galimai sergantys, bet jie nukeliavę į vaistinę pasiprašė kažkokių tai vaistukų, tie vaistukai buvo naudojami ir jau tai traktuojama kaip niežų atvejis“, – aiškino direktorė.

Direktorė ragino nebijoti kreiptis į poliklinikos gydytojus, tam, kaip direktorę patikino sveikatos centro atstovės, atskiro siuntimo nereikia.

„Informuokime vieni kitus, kad žinotume“, – ragino direktorė.

„Aišku, žiūrėsim, kas bus po savaitgalio, čia liga tokia, kuri nėra nei gėdinga nei kažką, jos nereikia ignoruoti ir reikia atlikti tam tikras gydymo procedūras“, – tikino vadovė.

Gimnazijoje paviršiai dezinfekuoti, minkšti baldai iš mokyklos pagal rekomendacijas bus pašalinti iš mokyklos porai savaičių dezinfekcijai.

Komentarai (1)

  1. Alytiškė prieš 1 mėnuo

    Meluoja ta direktorė vieni vaikai per kitus pasakojasi kad serga ,kasosi o direktorė slėpė jau 2 savaites ,bijo viešų sanepideminės patikrinimų .

Comments are closed.

Kitos naujienos

Trečiadienį paskelbus mobilizaciją didžiausiose nacionalinėse Lietuvos kariuomenės pratybose „Perkūno gri...

Aplinkos ministras patvirtino 

Alytaus jaunimo centro bendruomenė kreipėsi į Alytaus miesto merą ir tarybos narius. Kreipimąsi p...

Kviečiame pasiklausyti pokalbio su šauniais antrokais iš Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos