Klausyti gyvai

24:00 - 08:00

Nakties garso takelis

Tarptautinio festivalio konkurse įvertintas alytiškių filmas „Alytaus pataisos namams – 60: atsakomybė – pokytis – žmogus“!

Prenumeruokite FM99 podcast’ą „Kultūros pakviesti”: Spotify | Googlepodcasts | RSS|RadioPublic | Breaker|Pocket Casts| Anchor|Castbox|Overcast

Prieš keletą dieną apskriejo žinia, kad Rūtos Lankininkaitės, Jono Griškonio ir Aliaus Mikelionio sukurtas filmas, skirtas Alytaus pataisos namų šešiasdešimtmečiui, dalyvavo devintą kartą surengtame filmų festivalyje-konkurse „Prison movie“. Filmas „Alytaus pataisos namams – 60: atsakomybė – pokytis – žmogus“ pelnė išskirtinį apdovanojimą, skirtą užsienio kūrėjams. Apie tai – pokalbis su filmo kūrėjais Rūta Lankininkaite ir Aliumi Mikelioniu.

A. Mikelionis ir R. Lankininkaitė FM99 studijoje








Tarptautinio festivalio konkursinėje programoje buvo per 150 filmų iš Lenkijos, Lietuvos, taip pat iš Čekijos, Estijos, JAV, Kolumbijos, Latvijos, Slovakijos, Suomijos bei Vengrijos. Į finalą pateko vos daugiau nei dešimt, o štai filmas apie Alytaus pataisos namus šiemet tapo vienintele festivalio prizu įvertinta juosta, kurią sukūrė užsieniečiai. Už tarptautiniu prizu įvertinto filmo vaizdą,  garso montažą ir režisavimą, kompiuterinės grafikos darbus buvo atsakingas A. Mikelionis, filmavo – J. Griškonis, o R. Lankininkaitė rūpinosi scenarijumi, bendra režisūra bei įgarsinimu.

J. Griškonis, R. Lankininkaitė ir A. Mikelionis

Be alytiškių į laureatų sąrašą dar pateko autoriai, konkursui pateikę filmus apie Lenkijos kalėjimus Kšyvanece, Ščecine ir Volove. Pagrindinis tarptautinio filmų festivalio „Prison movie” konkursinės programos prizas skirtas asmenų, nuteistų iki gyvos galvos, gyvenimus pasakojančiam dokumentiniam serialui, sukurtam pagal vienos populiariausios lenkų televizijos „Polsat” užsakymą. Apdovanojimai buvo įteikti Varmijos Mozūrų filharmonijoje Olštyne. Šventiniame renginyje dalyvavo, apdovanojimą atsiėmė Alytaus pataisos namų atstovė, veiklos organizavimo skyriaus patarėja Sonata Buzaitienė. Atsiimdama apdovanojimą ji sakė, kad šis įvertinimas yra ne tik didelė garbė Alytaus pataisos namams, Lietuvos bausmių vykdymo sistemai, tačiau ir paskatinimas dirbti bei šį darbą pristatyti visuomenei. (Alytausgidas.lt informacija)

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Kitos naujienos

Alytaus policija informuoja apie kone visus įmanomus pažeidimus padariusį vairuotoją.

Jau visai netrukus Alytaus miesto teatro scenoje išvysite spektaklį-koncertą vaikams „Voro vestuvės (Voro...

Jau šį šeštadienį, gegužės 18 d., Alytuje „skanausime“ Muziejų nakties KOKTEILĮ. Vienas išskirtin...