Klausyti gyvai

19:00 - 20:00

M.A.M.A. TOP 40

Pamenate „Bananarama”? Šiandien puiki proga jų pasiklausyti! – „Ši diena muzikos istorijoje”

„Ši diena muzikos istorijoje”. Balandžio 2-oji šou pasaulyje:

Keren Woodward
Keren Woodward

1961 – gimė merginų grupės „Bananarama” narė Keren Woodward (Keren Vudvard). Tai vien iš merginų sudaryta muzikos grupė, pop ir šokių muzikos topuose karaliavusi nuo 1982-ųjų. Nors kolektyvo sudėtis ne kartą keitėsi, daugiausiai populiarumo „Bananarama“ sulaukė būdama trijule, kurią sudarė ilgametės draugės Siobhan Fahey, Keren Woodward ir Sara Dallin. 1988 m. „Bananarama“ pateko į Gineso rekordų knygą kaip tik iš moterų sudaryta grupė, daugiausiai kartų pasirodžiusi muzikos topuose. Šis rekordas joms priklauso iki šiol.

1967 – „Bitlai” baigė įrašinėti albumą „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Tai buvo aštuntasis britų roko grupės „The Beatles” albumas, išleistas 1967 m. birželio 1 d. Jungtinėje Karalystėje ir sekančią dieną JAV. Įrašytas per 129 dienų periodą, prasidedantį nuo 1966 m. gruodžio 6 d. Kartais kritikų vadinamas geriausiu „The Beatles” kūriniu ir vienu iš įtakingiausių visų laikų albumų. 2003 metais žurnalas „Rolling Stone” išrinko jį populiariausiu visų laikų albumu.

1987 – išleistas atlikėjo Prince (Princo) albumas „Sign O’ The Times”. Prince‘as laikomas be galo produktyviu atlikėju – jis yra pristatęs keletą šimtų kūrinių tiek savo paties vardu, tiek su kitais atlikėjais. Jis yra laimėjęs septynis „Grammy“ apdovanojimus bei „Oskarus”, o 2004-aisiais įtrauktas į Rokenrolo šlovės muziejų. Taip pačiais metais „ARC Rock on the Net“ išrinko jį geriausiu pop muzikos atlikėju vyru per pastaruosius 25 metus, o žurnalas „Rolling Stone“ skyrė jam 28-ąją poziciją geriausių visų laikų atlikėjų rinkimuose.

1998 – viešbučio Frankfurte kambaryje rastas negyvas vokiečių grupės „Milli Vanilli” narys Rob Pilatus (Robas Pilatus).

…geros muzikos niekuomet nebus per daug…

Kitos naujienos

Gegužės 3 d. Alytaus apkr. VPK gautas moters (gim. 1975 m.) pareiškimas, kad gegužės 1 d. paskambinę nepa...

Gegužės 8 d. 17.30 val. Alytaus Jurgio Kunčino bibliotekoje (Seirijų g. 2) vyks lėlių teatro reži...

2024 gegužės 4 d., 12 val., Alytaus Jaunimo parke.

2024 m. gegužės 12 d. kartu su pirmuoju Respublikos Prezidento rinkimų turu vyks referendumas dėl...