Klausyti gyvai

24:00 - 08:00

Nakties garso takelis

„Ši diena muzikos istorijoje” – ar žinote, kad šiandien gimtadienį švenčiantis James Blunt yra britų armijos kapitonas, dalyvavęs NATO taikos misijoje Kosove?

„Ši diena muzikos istorijoje” – vasario 22-oji.

 

1963 – „Bitlai” įkūrė muzikos leidybos firmą, kuri vadinosi „Northern Music Publishing Company”. Vėliau ją įsigijo Michael Jackson (Maiklas Džeksonas).

1968 – „Genesis” išleido savo pirmąjį singlą „The Silent Sun”.

James Blunt1974 – gimė britų dainininkas bei dainų autorius James Blunt (Džeimsas Blantas), kurio debiutinis albumas „Back To Bedlam“ ir išleisti singlai – ypač Didžiosios Britanijos hitas numeris vienas, daina „You’re Beautiful“ – atnešė jam didžiulę šlovę 2005-aisiais. Jo stilių kritikai apibūdina, kaip džiazo, roko ir soul muzikos mišinį. Būdamas vos šešiolikos, tapo vienu jauniausių Didžiojoje Britanijoje privataus lėktuvo piloto licenziją turinčių asmenų. Taip jis žengė pirmuosius žingsnius, po ko sekė studijos Bristolio universitete, kur įgijo reikalingas kvalifikacijas. Tuomet jis prisijungė prie britų armijos gelbėtojų padalinio. Per keturis tarnybos metus James tapo britų armijos kapitonu ir dalyvavo NATO taikos misijoje Kosove – jis buvo vienas iš pirmųjų, patekusių į vietą, kur siautėjo karas ir nusikaltimai. Būtent ši patirtis privertė jį parašyti savo kūrinį „No Bravery“. Visgi, viską išsprendė trečiasis bandymas su daina „You’re Beautiful“ – būtent šis singlas pramušė James‘ui kelią į šlovę. Daina debiutavo ant 12-ojo laiptelio ir, skirtingai nei tai būdinga dainoms šioje šalyje, ne leidosi žemyn, o kilo į viršų ir pasiekė pačią viršūnę, praėjus šešioms savaitėms po išleidimo. Daina taip pat sulaukė didelio grojamumo radijo stotyse, o tai leido puikiai išreklamuoti albumą „Back To Bedlam“, kuris taip pat pasiekė pirmąją poziciją albumų tope.

1989 – vokiečių grupės „Milli Vanilli” muzikantai laimėjo „Grammy” apdovanojimą geriausios naujos muzikos grupės nominacijoje. Vėliau buvo pripažinta, jog jie nebuvo „Milli Vanilli” išleisto albumo vokalistai.

1992 – susituokė grupės „Nirvana” lyderis Kurt Corbain (Kurtas Kobeinas) ir Courtney Love (Kortni Lav).

2008 – daininkė ir aktorė Jennifer Lopez (Dženifer Lopez) pagimdė dvynukus – mergaitę ir berniuką.

…geros muzikos niekuomet nebus per daug…

 

Kitos naujienos

Alytaus policija informuoja apie kone visus įmanomus pažeidimus padariusį vairuotoją.

Jau visai netrukus Alytaus miesto teatro scenoje išvysite spektaklį-koncertą vaikams „Voro vestuvės (Voro...

Jau šį šeštadienį, gegužės 18 d., Alytuje „skanausime“ Muziejų nakties KOKTEILĮ. Vienas išskirtin...